Pārlekt uz galveno saturu

Tehniskās fakultātes 68. izlaidums

Attēla autors: No LLU arhīva

18. jūnijā Jelgavas pils Aulā notika 68. Tehniskās fakultātes izlaidums. 

Šogad pamatstudiju un maģistrantūras studijas Tehniskajā fakultātē absolvēja 127 jaunie speciālisti, no kuriem 27 ieguva maģistra grādu un 100 - bakalaura grādu.

Pamatstudiju programmu “Mājas vide izglītībā” absolvēja 21 students, no kuriem Anna Žīgure saņēma diplomu ar izcilību. Savukārt pamatstudiju programmu “Mašīnu projektēšana un ražošana” absolvēja 14 studenti, bet programmu “Tehniskais eksperts” - 5 studenti. Profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmu “Lietišķā enerģētika” šogad absolvēja 24 studenti, no kuriem Jānis Bērziņš saņēma diplomu ar izcilību, bet pamatstudiju programmu “Lauksaimniecības inženierzinātne” absolvēja 36 studenti.

Maģistrantūras studiju programmu “Karjeras konsultants” veiksmīgi absolvēja 8 studenti, programmu “Lauksaimniecības inženierzinātne” - 15, bet maģistra grādu “Pedagoģijā” ieguva 4 absolventi.

Fakultātes vadība lepojas ar saviem studentiem, jo šogad diplomus ar izcilību saņēmuši divi studenti dažādās studiju programmās. Turklāt absolventu vidū ir studenti, kuri saņēmuši Tehniskās fakultātes vārdiskās stipendijas – Juris Vaivods, kurš absolvēja programmu “Mašīnu projektēšana un ražošana”, un Zane Gulbe, kura absolvēja studiju programmu “Mājas vide izglītībā”. Dairis Ozoliņš ir ieguvis LLU Senāta stipendiju, absolvējot programmu “Lauksaimniecības inženierzinātne.” Juris Vaivods ir saņēmis Oļģerta Ozola stipendiju, Līva Īle un Zane Gulbe – Gunta Rudzīša stipendiju, Vladislavs Žeinis – Jāņa Rūvalda stipendiju, Kaspars Romanovs un Jānis Bērziņš – Ulda Šalajeva stipendiju.

Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis, citējot amerikāņu boksera Muhameda Ali vārdus, ikvienam studentam vēlēja neatlaidību un mērķtiecību: „Man riebās katra treniņa minūte, bet es sev teicu – nepadodies, pacieties drusku un atlikušo dzīvi dzīvo kā čempions.”

Šogad dažādos studiju līmeņos LLU absolvē 839 jaunie speciālisti un nākamie diplomus 20. jūnijā saņems Veterinārmedicīnas absolventi.

Pievienots 18/06/2016