Pārlekt uz galveno saturu

Jaunie veterinārārsti saņem diplomus

Attēla autors: No LLU arhīva

20. jūnijā Jelgavas pils Aulā notika Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidums. Aulā bija pulcējušies mācībspēki, absolventi un viņu viesi.

Šogad Veterinārmedicīnas fakultāti beidza 36 studenti, kuri absolvēja otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu “Veterinārmedicīna” un ieguva veterinārārsta kvalifikāciju.

Veterinārmedicīnas fakultātē studijas nebija vieglas, bet jaunie speciālisti ir neatlaidīgi studējuši un praktizējuši sešus gadus, tādēļ Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Ilmārs Dūrītis jaunajiem speciālistiem vēlēja: “Turpiniet šo iesākto ceļu un pilnveidošanās procesu, jo jūsu rokās ir liela vara – jūsu diploms – , kas ir gana smags un ļoti vērtīgs. Novērtējiet to un lietojiet apzinīgi.”

LLU lepojas ar visu absolventu sasniegumiem studiju procesā, taču jāatzīmē, ka “Veterinārmedicīnas” absolventi ir ne tikai veiksmīgi noslēguši savas studijas, bet arī ieguvuši stipendijas. Baiba Grāvere ir pirmā Ērikas un Artūra Gerhardu stipendijas ieguvēja (2010./2011. studiju gadā) un šo stipendiju ir saņēmusi visus sešus studiju gadus. Sandra Lapsiņa ir ne tikai veiksmīgi tikusi galā ar saviem pienākumiem kursa vecākās lomā, bet arī ir saņēmusi Senāta stipendiju un šogad absolvē “Veterinārmedicīnas” programmu.

LLU rektore, profesore Irina Pilvere studentiem uzsver un novēl: “Jums jābūt lepniem par to, ka studējat un absolvējat LLU un saņemtais diploms pierāda jauno speciālistu centību, mērķtiecību, neatlaidību un gudrību. Sviniet šos svētkus, bet nospraudiet mērķi, lai pilnveidošanās ceļš neapstājas. Lai veicas visās dzīves gaitās un, lai jūsu galvās ir jaunas idejas!”

Šogad dažādos studiju līmeņos un programmās LLU absolvē 839 jaunie speciālisti.  Kā nākamie 21. jūnijā diplomus saņems Vides un būvzinātņu fakultātes un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventi.

Pievienots 20/06/2016