Pārlekt uz galveno saturu

Sākusies elektroniskā pieteikšanās pamatstudijām

No 27. jūnija līdz 12. jūlijam, izmantojot portālā www.latvija.lv e-pakalpojumu „Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, topošie studenti var elektroniski pieteikties studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām, tostarp LLU pamatstudiju programmām.

E-pakalpojums „Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās” pieejams studētgribētājiem portāla www. latvija.lv sadaļā „Izglītība”. Pakalpojumu var izmantot, autentificējoties ar e-parakstu, e-ID vai komercbanku autentifikācijas rīkiem.

Vienotajā uzņemšanā piedalās arī Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Banku augstskola, Daugavpils Universitāte, Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskola, Liepājas Universitāte, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Ventspils Augstskola un Vidzemes Augstskola. Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās, un pirmajai no tām pieteikumu varēs iesniegt laikā no 27. jūnija līdz 12. jūlijam.

Pieteikties studijām, elektroniski ir izdevīgi. Tas ietaupa gan līdzekļus, gan laiku:

  • Neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita reģistrācijas maksa ir vienreizēja – 30 eiro;
  • Tiešsaistes režīmā var sekot līdzi statistikai un savai vietai konkursā, ir iespēja mainīt prioritāšu secību un pārdomāt savu izvēli;
  • Informāciju par rezultātiem var saņemt sev ērtā veidā: e-pasts, sms un portāla www.latvija.lv lietotāja profilā;
  • Jāievēro, ka pēc elektroniskās pieteikšanās reflektantiem noteikti personiski jāierodas vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem apstiprināt pieteikumu un uzrādīt nepieciešamos dokumentus, bet nav nepieciešams doties uz katru no izvēlētajām augstskolām. Var doties uz jebkuru sev tīkamāko vai tuvāko uzņemšanas punktu.

Detalizēta informācija par elektronisko pieteikšanos studijām - pieteikšanās un pakalpojuma apmaksas kārtība, skaidrojums par prioritāšu noteikšanu un konkursa norisi, kā arī LLU uzņemšanas punktu adreses, darba laiki un kontakttālruņi – pieejami www.llu.lv/pamatstudijas.

LLU uzņemšanas punkts Jelgavas pilī darbu sāks 5. jūlijā, un tajā ikviens studētgribētājs varēs apstiprināt savu elektronisko pieteikumu vai arī izveidot jaunu pieteikumu. Darbadienās Jelgavas pilī uzņemšanas speciālisti strādās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet 9. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 13.00. Savukārt 12. jūlijā no plkst. 20.00 līdz pusnaktij Jelgavas pils būs vienīgā visā Latvijā, kurā Uzņemšanas nakts pasākuma ietvaros vēl varēs pieteikties studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām.

Pieteikumu apstiprināšanu LLU piedāvās arī PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Laidzes teritoriālajā struktūrvienībā (Talsu novads), kurā uzņemšanas speciālists būs pieejams darbadienās no plkst. 10.00 līdz 17.00, bet 9. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Pievienots 27/06/2016