Pārlekt uz galveno saturu

VBF sāks īstenot starpdisciplināras maģistra programmas inženierzinātnēs

LLU Vides un būvzinātņu fakultāte (VBF), pielāgojoties mūsdienu tendencēm un nozares pieprasījumam, sāks īstenot jaunu starpdisciplināru akadēmiskā maģistra programmu inženierzinātnēs „Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes”, kā arī sadarbībā ar Meža fakultāti izveidota jauna specializācija „Koksnes izmantošana būvniecībā” viengadīgajā profesionālā maģistra programmā „Būvniecība”.

„Šodien aizvien vairāk runājam par starpdisciplināro pieeju jautājumu risināšanā, jo tas ļauj paskatīties plašāk, iziet ārpus vienas jomas ietvariem, līdz ar to radīt jaunas unikālas zināšanas un produktus. Lai šādu skatījumu sniegtu arī jaunajiem speciālistiem, esam būtiski izmainījuši savu studiju piedāvājumu augstākā līmeņa studijās,” stāsta Vides un būvzinātņu fakultātes dekāne Daiga Zigmunde.

Jaunā maģistra programma „Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes” piedāvā iespēju vispārīgi iepazīt visus programmā aptvertos virzienus - vides inženierzinātni, hidrotehniku un ūdenssaimniecību, zemes pārvaldību un ģeodēziju, kā arī padziļināt zināšanas kādā no tiem. Ņemot vērā programmas starpdisciplināro raksturu, tad iespēja studēt un iegūt inženierzinātņu maģistra grādu ir plaša spektra pamatstudiju absolventiem no vides zinātnes, ūdenssaimniecības, zemes ierīcības, ģeodēzijas un citu inženierzinātņu,kā arī ainavu arhitektūras, lauksaimniecības zinātņu, mežzinātņu un dabaszinātņu specialitātēm.

Savukārt studijas profesionālā maģistra programmā „Būvniecība” ir lieliska iespēja pēc būvniecības pamatstudiju beigšanas tikai gada laikā specializēties un iegūt profesionālā maģistra grādu jaunajā, sadarbībā ar Meža fakultāti izveidotajā specializācijā „Koksnes izmantošana būvniecībā” vai arī citās šīs programmas specializācijās - būvmateriāli un būvkonstrukcijas, būvdarbu organizācija un tehnoloģijas, ēku energoaudits un energoapsaimniekošana, akustika. Specializācija „Koksnes izmantošana būvniecībā” izveidota, apzinoties meža nozares pieprasījumu pēc produkcijas ar augstu pievienoto vērtību. Koksnes izmantošanai būvniecībā ir plašas iespējas, ko pierādījuši Latvijas uzņēmēji, kuru uzņēmējdarbība saistīta ar koka konstrukcijām un koka ēkām. Specializācijas īstenošanā iesaistīsies gan Vides un būvzinātņu fakultātes, gan arī Meža fakultātes Kokapstrādes katedras pieredzējuši un nozarē atpazīstamie mācībspēki.

Uzņemšana šajās un citās LLU īstenotajās programmās notiks no 5. līdz 12. jūlijam. Detalizēta informācija atrodama LLU portālā. Savukārt studijas jauno studiju programmu studenti sāks jau septembrī.

LLU – vieta, kur top veiksmīgas karjeras!

Pievienots 01/07/2016