Pārlekt uz galveno saturu

LLU iekļuvusi darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu Top 3

Jau piekto gadu Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar karjeras portālu Prakse.lv un ar Statoil atbalstu veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, informē LDDK. Kā 3. ieteiktākā darba devēju izglītības iestāde šogad nosaukta LLU.

Apkopojot informāciju par darba devēju ieteiktākajām izglītības iestādēm, TOPa līdera godu saglabā Rīgas Tehniskā universitāte, kurai seko Latvijas Universitāte, LLU un Biznesa augstskola „Turība”, bet TOP 5 noslēdz Banku augstskola.

Kopumā šogad darba devēju biežāk minēto profesiju lokā ir IKT nozares specialitātes, par TOPa līderi izvirzot programmētāja profesiju (132 ieteikumi), kā arī dažādas uzņēmuma darbības atbalsta profesijas (mārketings, finanses, grāmatvedība). Studijas visās minētajās profesijās jauniešiem piedāvā apgūt arī LLU, īstenojot tādas studiju programmas kā “Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai” un “Ekonomika” ar dažādiem specializācijas virzieniem. TOPa veidotāji uzsver – tas, ka šīs profesijas un izglītības iestādes, kur tās apgūt, ir bieži ieteiktas, liecina, ka tieši šajās jomās ir sarežģīti atrast zinošus un kvalificētus speciālistus.

LLU darba devēju aptaujā ieguvusi 278 ieteikumus. Ieteiktākās 10 studiju programmas ir Pārtikas produktu tehnoloģija, Būvniecība, Veterinārmedicīna, Datorvadība un datorzinātne, Pārtikas zinības, Mašīnu projektēšana un ražošana, Kokapstrāde, Zemes ierīcība, Lauksaimniecība un Lauksaimniecības inženierzinātne.

“Darba devēju ieteiktās studiju programmas daļēji parāda mūsu universitātes plašo studiju virzienu piedāvājumu un to, cik dažādās jomās spējam būt noderīgi tautsaimniecībai un palīdzēt jauniešiem veidot savu karjeru. Esam pagodināti, ka universitātes darbu arvien vairāk sāk novērtēt darba devēji un turpināsim darīt visu, lai ar LLU sagatavotajiem speciālistiem būtu apmierināti vēl vairāk darba devēju. Apzināmies, ka pēc mūsu studentiem ir pieprasījums darba tirgū un jau šobrīd lielākā daļa studējošo studiju laikā uzsāk karjeru savā profesijā, tādēļ arvien vairāk resursu ieguldīsim gan studiju kvalitātes paaugstināšanā, gan jauno studentu piesaistē un tautsaimniecībā noderīgo profesiju popularizēšanā,” stāsta LLU rektore Irina Pilvere.

TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu un vidusskolu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli, ņemot vērā darba devēju viedokli. Šogad viedokli izteikuši 2209 darba devēji, kas ir 14 reižu vairāk nekā pirmajā TOPa tapšanas gadā.

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot turpat 31 tūkstotim pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā.

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv adresē www.prakse.lv/top. 

Pievienots 04/07/2016