Pārlekt uz galveno saturu

LLU sākusies uzņemšana pamatstudijās un maģistrantūrā

5. jūlijā darbu sākuši LLU uzņemšanas speciālisti Jelgavas pilī, lai pieņemtu studētgribētāju pieteikumus uz pamatstudijām un maģistra studijām vai apstiprinātu jau elektroniski izveidotos pieteikumus pamatstudijām.

Jelgavas pils uzņemšanas punktā studētgribētāji var pieteikties studijām, uzrādīt personību apliecinošus un izglītības dokumentus, izvēlēties sev interesējošās studiju programmas, apstiprināt jau elektroniski izveidotos pamatstudiju pieteikumus, kā arī samaksāt skaidrā naudā studiju reģistrācijas maksu, kas ir noteikta EUR 30 apmērā neatkarīgi no izvēlēto studiju programmu skaita. Jāpiebilst, ka topošie maģistranti, kas iepriekš absolvējuši LLU, ir vienīgie, kam nav jāierodas klātienē un viņi var pieteikties studijām elektroniski LLU IS, izmantojot savus pieejas datus.

Uzņemšanas pirmās dienas rītā Jelgavas pilī lielākoties bija ieradušies topošie studenti no Jelgavas un tās apkārtnes, starp kuriem bija arī Jelgavas novada Kalnciema pagasta iedzīvotāja Dace Helviga, kas šogad kā pirmā uzrādīja dokumentus un apstiprināja pieteikumu LLU uzņemšanas punktā. Viņas pirmā studiju izvēle ir jaunā LLU īstenotā studiju programma "Dizains un amatniecība”.

"Esmu mācījusies mākslas skolā un man ļoti patīk gleznošana, tāpēc izvēlējos studēt programmā, kas man sirdij tuvāka. LLU nav tālu no manas dzīvesvietas, kas arī noteica manu izvēli par labu Jelgavai, nevis Rīgai. Turklāt šeit jau studē mani draugi, kuri arī sniedza daudz noderīgas informācijas,” stāsta LLU topošā studente D. Helviga.

Pirmajā uzņemšanas stundā LLU uzņemšanas punktā pieteikumus iesnieguši 35 studētgribētāji. Kopumā pamatstudijās saņemti 66 pieteikumi, no kuriem LLU īstenotās studiju programmas kā pirmā prioritāte minētas 21 reizi, bet maģistrantūrā 17 pieteikumi.

Turpmākajās darbadienās līdz 12. jūlijam Jelgavas pilī uzņemšanas speciālisti strādās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet 9. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 13.00. Savukārt 12. jūlijā no plkst. 20.00 līdz pusnaktij Jelgavas pils būs vienīgā visā Latvijā, kurā Uzņemšanas nakts pasākuma ietvaros vēl varēs pieteikties studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām.

Pamatstudiju pieteikumu apstiprināšanu LLU piedāvā arī PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Laidzes teritoriālajā struktūrvienībā (Talsu novads), kurā uzņemšanas speciālists ir pieejams darbadienās no plkst. 10.00 līdz 17.00, bet 9. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Kā tika informēts iepriekš, jau no 27. jūnija līdz 12. jūlijam, izmantojot portālā www.latvija.lv e-pakalpojumu "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, topošie studenti var elektroniski pieteikties pamatstudijām kādā no 11 Latvijas augstskolām, tostarp LLU īstenotajām programmām. Savukārt no 5. jūlija viņiem ir iespēja klātienē uzrādīt dokumentus un apstiprināt savus pieteikumus, kas ir obligāts nosacījums, lai piedalītos uzņemšanas konkursā. Tie studētgribētāji, kas būs elektroniski pieteikušies pamatstudijām, bet nebūs ieradušies klātienē kādā no vienotās uzņemšanas sistēmas augstskolām, uzņemšanas konkursā nepiedalīsies.

E-pakalpojums "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās” pieejams studētgribētājiem portāla www. latvija.lv sadaļā "Izglītība". Pakalpojumu var izmantot, autentificējoties ar e-parakstu, e-ID vai komercbanku autentifikācijas rīkiem.

Vienotajā uzņemšanā piedalās arī Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Banku augstskola, Daugavpils Universitāte, Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskola, Liepājas Universitāte, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Ventspils Augstskola un Vidzemes Augstskola. Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās, un pirmajai no tām pieteikumu varēs iesniegt līdz 12. jūlijam.

Pievienots 05/07/2016