Pārlekt uz galveno saturu

Pirmajā uzņemšanas dienā līderos ir veterinārmedicīna

5. jūlijā LLU sākās jauno studentu uzņemšana. Pēc pirmās dienas tāpat kā pagājušajā gadā līderos ir pamatstudiju programmas “Veterinārmedicīna”, “Mežinženieris”  un “Lauksaimniecība” un maģistra studiju programma “Ekonomika”.

“Šogad pirmā uzņemšanas diena LLU Jelgavas pils uzņemšanas speciālistiem ir aizritējusi saspringtā darbā, jo studētgribētāju plūsma bija visas dienas garumā. Ja pagājušajā gadā pirmajā uzņemšanas dienā pamatstudijās apstiprinājām 116 pieteikumus, tad šodien tie bija 160 pieteikumi. Mazāk darba ir maģistrantūras uzņemšanas speciālistiem, taču tas skaidrojams ar elektroniskās pieteikšanās kārtību LLU absolventiem, kuriem, lai pieteiktos maģistrantūrā, universitātē vispār nav jāierodas,” stāsta Studiju centra vadītāja Sandra Sproģe.

Viņa arī atklāj, ka lielākā daļa topošo pamatstudiju studentu ir zinoši par vienoto pieteikšanās kārtību un savus pieteikumus portālā Latvija.lv jau aizpildījuši. Turklāt vērojama nopietna pārliecība par izvēlēto pirmās prioritātes studiju programmu. Visbiežāk jaunieši visas pārējās prioritātes izvēlas tikai kā “drošības spilvenus” gadījumā, ja netiek izturēts konkurss vēlamajā studiju programmā. Tādēļ biežas rodas situācijas, ka kā pirmā prioritāte tiek izvēlēta studiju programma vienā zinātņu nozarē, bet visas pārējās ir kardināli savādākas.

Kā liecina pirmās uzņemšanas dienas rezultāti, kopumā saņemti 585 pieteikumi, no kuriem 150 ir pirmās prioritātes pieteikumi uz LLU pamatstudiju programmām. Populārākās pirmās prioritātes studiju programmas ir “Veterinārmedicīna” (25), “Lauksaimniecība” (18) un “Mežinženieris” (21). Savukārt uz maģistra studijām saņemti 58 pieteikumi, un populārākās programmas šajā studiju līmenī ir “Ekonomika”, “Pārtikas zinātne”, “Uzņēmējdarbības vadība”, “Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes” un “Projektu vadība”.

Uzņemšanas statistikai ikviens var sekot līdzi šeit.

Pievienots 05/07/2016