Pārlekt uz galveno saturu

Pēc piecām uzņemšanas dienām sīvākā konkurence veterinārmedicīnā un mežinženieros

Līdz LLU uzņemšanas noslēgumam atlikušas 2 dienas, taču jau tagad zināms, ka studētgribētāju skaits dažās studiju programmās ir lielāks, nekā piedāvāto valsts finansēto studiju vietu skaits, tādējādi tajās veidojas reflektantu konkurss.

Piecās uzņemšanas dienās uz LLU pamatstudiju programmām saņemti 546 pirmās prioritātes pieteikumi, lai gan kopumā kāda no LLU studiju programmām pieteikumos minēta 2065 reizes. Kā liecina iepriekšējā gada uzņemšanas statistika par pirmajām uzņemšanas dienām, šogad šajā pašā laikā periodā saņemti vairāk pieteikumu, turklāt jaunieši biežāk atzīmējuši LLU studiju programmas kā dažādas prioritātes savos pieteikumos.

Sīvākā konkurence jau izveidojusies veterinārmedicīnā un mežinženieros, kur pieteikumu skaits ir lielāks par pieejamo valsts finansēto studiju vietu skaitu. Studiju programma "Veterinārmedicīna” arī saņēmusi lielāko pieteikumu skaitu absolūtos rādītājos – 75.

Savukārt bez minētajām visbiežāk kā pirmās prioritātes izvēles programmas reflektanti min "Lauksaimniecība”, "Ekonomika”, "Pārtikas produktu tehnoloģija”, "Būvniecība”, "Lauksaimniecības inženierzinātne”, "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība”, "Datorvadība un datorzinātne" un "Kokapstrāde”.

Augstākā līmeņa studijām līdz šim saņemti 276 pieteikumi. Absolūti lielākais studētgribētāju skaits vērojams maģistra programmās "Ekonomika”, "Projektu vadība”, "Uzņēmējdarbības vadība”, "Lauksaimniecība” un ”Pārtikas zinātne”. Taču valsts finansēto studiju vietu konkurss ir lielāks programmās "Projektu vadība”, "Uzņēmējdarbības vadība”, "Meža ekoloģija un mežkopība”, "Meža darbi un tehnika” un "Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija”.

Pēc provizoriskiem rezultātiem abos studiju līmeņos gandrīz visās studiju programmās vēl ir pieejamas valsts finansētās un maksas studiju vietas. Tām pieteikties vēl būs iespējams 11. un 12. jūlijā Jelgavas pilī no plkst. 9.00 līdz 18.00. Turklāt 12. jūlijā no plkst. 20.00 visi aicināti pieteikties studijām Uzņemšanas nakts pasākuma laikā, kas LLU notiks jau devīto reizi.

top20

lllll

Detalizēta informācija par LLU studiju programmām un pieteikšanās kārtību atrodama portālā www.llu.lv, sadaļā "Nāc studēt".

Pievienots 10/07/2016