Pārlekt uz galveno saturu

LLU TDA "Kalve" atved no Armēnijas GRAND PRIX

Attēla autors: No LLU arhīva

TDA "Kalve", kā ik gadu, dodas uz festivālu. Šogad par savu gala mērķi izvēlēta viesmīlīgā Armēnijas pilsēta Tsaghkadzor, kur no 14.07.-20.07.2016. norisinājās International festival "Happy Planet" Tsaghkadzor 2016.

Šoreiz festivālā norisinājās arī konkurss, kurā TDA "Kalve" piedalījās ar divām dejām- "Man deviņi bāleliņi” (Jāņa Ērgļa horeogrāfija, Jura Kulakova mūzika) un "Pieci vilki kazu rāja" (Jāņa Ērgļa horeogrāfija, tautas mūzika grupas "Ornaments" apdarē). Konkursa rezultāti pārsteidza dejotājus nesagatavotus, un ar plašu vērienu tika paziņota konkursa pirmā vieta festivālā vecuma grupā virs 19 gadiem - TDA „Kalve”, bet pēc neilga brīža TDA „Kalve” vārds izskanēja atkārtoti kā GRAND PRIX saņēmējiem.

Esam ļoti gandarīti par iegūtajām nominācijām, un ir milzīgs prieks, ka Latvijas un Latvijas Lauksaimniecības universitātes vārds ar vērienu izskanējis Armēnijā. Vislielākais paldies par atbalstu Latvijas Lauksaimniecības universitātei un kolektīva mākslinieciskajai vadītājai Guntai Skujai.

Dejotājiem no šī festivāla atmiņā paliks neizmērojamā armēņu viesmīlība, skaistie dabas skati ar kalniem un, protams, iespēja "atgriezties" dažus gadus senā pagātnē, pagaršojot saldējumu ar nosaukumu "CCCP". Šo astoņu dienu laikā TDA "Kalve" bez dejošanas paspēja izbaudīt ekskursijas pa Armēnijas galvaspilsētu Erevānu (Yerevan) un festivāla pilsētu Tsaghkadzor, ar mežonīgu piesitienu izbraucienus ar kvadracikliem pa stāvām kalnu nogāzēm, nebeidzamus kalnu kāpienus un atklājumus pa dažnedažādām kalnu takām un brikšņiem.

Pēc šī festivāla esam atgriezušies ar lielu emocionālu bagāžu, lai turpinātu TDA „Kalve” nākamo 70 gadu jubilejas sezonu. Tiekamies septembrī,
lai izdzīvotu jaunus piedzīvojumus un panākumus!

 

Rakstu sagatavoja:

Lauris Galejs

tel.nr. 26378456

E-pasts: lauris.galejs@gmail.com

Mākslinieciskā vadītāja

Gunta Skuja

Tel.nr. 26514130

Pievienots 22/07/2016