Pārlekt uz galveno saturu

LLU studenti piedalās ikgadējā studējošo pašpārvalžu sadarbības forumā “Kubs”

Forums “Kubs 10”, kas šogad norisinājās no 19. līdz 23. jūlijam Dzirniekos pulcēja 56 Latvijas aktīvākos studentus vienuviet, kur katram bija iespēja ne tikai iepazīties ar citiem ideju bagātiem jauniešiem, bet arī ieskatīties acīs bailēm un smelties iedvesmu savām turpmākajām gaitām studentijā, kā arī dzīvē.

Šī gada foruma tēma bija “Es – sev, komandai, sabiedrībai”. Kā LLU portālu informēja Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) studente Laura Jansone, jau pirms paša foruma sākuma dalībniekiem bija patstāvīgi jāveic dažādi uzdevumi, lai iepazītos ar komandas darbības principiem, sadarbību, kā arī ar to, ko komanda var veikt sabiedrības labā.

Lai pilnveidotu dalībnieku zināšanas par komandas darba principiem un efektivitāti, foruma laikā bija jāveic dažādi uzdevumi, lai saprastu, ka ikvienam ir būtiska nozīme komandā, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Organizatoru veidotās nakts trases uzdevumi bija to skaitā.

“Visspilgtāk atceros uzdevumu, kur komandas līderi piesēja pie krēsla, bet mums 2 minūšu laikā vajadzēja atrast latviešu tautasdziesmas fragmentus un tos salikt pareizā secībā. Ja nepaspējām, līderi aplēja ar ūdeni. Tas man lika pārdomāt katra komandas locekļa nozīmi rezultāta sasniegšanai, ” tādas pārdomas par foruma nakts trasi bija PTF studentei Laurai Jansonei.

Foruma laikā dalībnieki bija aicināti ielūkoties sevī un uzdrošināties tiekties pēc saviem sapņiem. Motivācijas devu sniedza ne tikai foruma organizatori, bet arī lektori – garīgais skolotājs Uģis Kuģis, psihoterapeite Gunta Ancāne, pasniedzēja Vita Brakovska un citi.

Šīs 5 dienas noteikti paliks atmiņā LLU studentiem. “Dzīve forumā palīdzēja kļūt atvērtākai jaunām idejām un iemācīja vairāk uzklausīt arī citu viedokļus. Spēja sadarboties un pieņemt visus vienlīdzīgi ir tas, kas ļauj mums augt,” tā Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) studente Aina Tomsone.

Lauksaimniecības fakultātes (LF) students Reinis Ozols atzina, ka tieši dažādībā ir spēks: “Uz “Kubs 10 ”devos ar vēlmi iepazīt vairāk sev līdzīgus studentus. Tas tomēr nesanāca, jo katrs esam citādāks un tas arī vieno mūs. Dažādība palīdz atrast savu vietu sabiedrībā, komandā, kas arī foruma laikā tika pierādīts.”

Arī Aija Mataite (PTF), kas forumā darbojās kā viena no organizatorēm, min, ka “tā ir bijusi ne tikai ļoti vērtīga pieredze, bet arī emocijām bagāts piedzīvojums, kura rezultātā ir iegūta jauna motivācija, lai slīdētu pāri vēl nešķērsotām robežām.”

Šogad Latvijas Lauksaimniecības universitāti forumā “Kubs 10” aktīvi pārstāvēja Katrīne Luīze Ozoliņa (LF), Reinis Ozols (LF), Aina Tomsone (ITF) Laura Jansone (PTF), viena no “Kubs 10” organizatorēm Aija Mataite (PTF) un fotogrāfs Artis Lapa (ITF).

Pievienots 26/07/2016