Pārlekt uz galveno saturu

Ar jaunu figurālās jāšanas programmu Pasaules kausa posmā piedalīsies LLU Zirgkopības mācību centrs "Mušķi”

Attēla autors: No LLU arhīva

Pasaules kausa konkūrā CSI2-W ietvaros Rīgā, sporta centrā "Kleisti” no 29. jūlija līdz 31. jūlijam norisināsies Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Šis ir gada svarīgākais notikums jāšanas sportā, kurā 31. jūlijā (svētdien) plkst. 15.00, pirms Grand Prix maršruta, LLU iejādes komanda sniegs figurālās jāšanas paraugdemonstrējumus.

Jāšanas sporta atbalstītāja Linda Tautere, kas agrāk ir nodarbojusies ar jāšanas sportu ZMC "Mušķi” un ir LLU patriote, stāsta, ka, pateicoties ZMC "Mušķi” vadības atbalstam un kopīgam komandas darbam, ir veiksmīgi sagatavota, kā arī treniņos pilnveidota un apgūta jauna figurālās jāšanas programma. Jaunās programmu autores un horeogrāfes ir ZMC "Mušķi” un LLU sportistes.  Šogad LLU jātniecēm ir sarūpēta ne vien aizraujoša un jauna programma, bet arī formas un inventārs. Lai šī programma taptu, ir piemeklēts, kā arī profesionāli sagatavots mūzikas pavadījums un ar LLU logotipiem izšūtas parādes formas, kas kopējo iespaidu rada svinīgu un izteikti formālu. Šī vizuālā identitāte rada piederības un komandas sajūtu sportistos. Skatītājiem būs iespējams redzēt ne tikai skaistos priekšnesumus, bet arī sajust sportistu patriotismu un lepnumu par savu universitāti, novadu un valsti.

Šobrīd iejādes figurālajā jāšanā ir iekļauti seši zirgi un sešas pieredzējušas un prasmīgas sportistes. Nākamajā sezonā, pievienojoties jaunajiem audzēkņiem, plānots papildināt sportistu sastāvu. Jāšanas sporta atbalstītāja Linda Tautere atklāj, ka jaunā sportistu paaudze ir gatava ar lepnumu turpināt šo skaisto tradīciju.

Lai nodrošinātu komandas dalību pasākumā, sportistes saka lielu paldies LLU ZMC "Mušķi” direktoram Merabam Katamadzem, vadītājam Kasparam Garančam, trenerei Kristiānai Politerei un trenera konsultantei Terēzei Rezenbergai, kas ir Latvijas čempionātu uzvarētāja iejādē.

 

Pievienots 29/07/2016