Pārlekt uz galveno saturu

Gūst jaunas zināšanas Studentu Līderu forumā

Studentu Līderu forums ir tradicionāls Latvijas Studentu apvienības (LSA) rīkots seminārs. Seminārā šogad piedalījās vairāk kā 50 Latvijas jaunieši, kas pārstāvēja dažādas Latvijas augstākās izglītības iestādes.

Latvijas Lauksaimniecības universitāti forumā pārstāvēja trīs studentes – Amanda Kļaviņa (ITF), Aija Mataite (PTF), Alina Aminova (ESAF). Seminārs norisinājās četras dienas. Jau kopš pirmās foruma dienas organizatori bija parūpējušies par pilnvērtīgu, aizraujošu programmu.

Dalībnieki piedalījās lekcijās un paneļdiskusijās par līderim tuvām tēmām – atbildību, viedokli, stratēģiju, disciplīnu, ko vadīja dažādi populāri cilvēki- Mārtiņš Bondars, Valdis Zatlers, Arvīds Barševskis, Kārlis Šadurskis, Jānis Vētra, Jānis Vucāns. Pēcāk tika izveidotas darba grupas, kurās tika apspriestas un apskatītas dažādas ar augstāko izglītību saistītas tēmas, kā piemēram, augstskolu apvienošana, valsts finansējuma efektīvāka izmantošana augstākajā izglītībā u.c. pēc kurām dalībnieki prezentēja savus mājasdarbus, kuru ietvaros iepriekš izveidotām komandām bija jāparāda neliels, teatrāls iestudējums.

Kā viens no nozīmīgākajiem notikumiem studentiem noteikti atmiņā paliks “nakts trase”. Dalībnieki tika sadalīti komandās un tām noteiktā laikā bija jāizpilda dažāda veida uzdevumi, kuros bija jāliek lietā lekcijās apspriestās iemaņas. Pēcāk dalībnieki tika aizvesti uz militāro bāzi, kurā pašiem bija jāuzceļ sev guļvieta – 50 vietīga telts. Tā nu dalībnieki, kopīgiem spēkiem lukturīšu gaismā, uzcēla sev naktsmājas, apsprieda dienā piedzīvoto un vienojās kopīgā dziesmās. Ievērības cienīga bija arī “dienas trase”, kurā bija nepieciešams izmantot prasmi strādāt komandā, pēc kuras dalībniekus priecēja LSA vecbiedru stāsti par savām studentu gaitām. Pēdējā dienā tika uzlikti punkti uz “i”. Iepriekšējās dienas darba grupas prezentēja pārējiem seminārā dalībniekiem sagatavotās nostājas par attiecīgajām tēmām. Kad seminārs bija gandrīz galā, organizatori dalībniekus aicināja izteikt savas domas un atsauksmes par piedzīvoto.

Jaunie līderi bija ļoti apmierināti ar seminārā iegūto un izteica lielu pateicību organizatoriem par ieguldīto darbu. Studentu līderu forums dalībniekiem deva iespēju izprast dažādus aspektus par Latvijas augstākās izglītības sistēmu, ļāva attīstīt dažādas līderim piemērotas maņas un spēcīgi motivēja jauniem darbiem. Liels paldies organizatoriem par ieguldīto darbu.

Informāciju sagatavoja Amanda Kļaviņa un Aija Mataite.

Pievienots 13/09/2016