Pārlekt uz galveno saturu

Zemgale/LLU startē čempionātā ar skatu uz izaugsmi

Attēla autors: Ruslans Antropovs

Hokeja klubs "Zemgale/LLU” uzsāka 81. Latvijas hokeja čempionātu ar divām spēlēm, kuru rezultāts kardināli atšķīrās viens no otra. Pirmajā spēlē pret HK "Pārdaugava” jelgavnieki guva pārliecinošu uzvaru ar 9:2, bet otrajā pret HK "Mogo” cieta sakāvi ar rezultātu 2:7.

7. septembrī HK "Zemgale/LLU” aizvadīja spēli ar nomināli vājāko Virslīgas komandu HK "Pārdaugava”, kaut arī spēles stils neliecināja par īpašu pārspēku. Galvenās vājuma vietas bija neskaidrā saspēlē, daudzos individuālos centienos bez iespējas uzmest ripu uz vārtiem, neprecīzas piespēles partneriem. HK "Pārdaugava” spēja izjaukt jelgavnieku iespēlētās shēmas un tāpēc spēles gaita atgādināja haosu. Tomēr neskatoties uz neizteiksmīgu spēli, HK "Zemgale/LLU” pirmā trešdaļā guva četrus bez atbildes vārtus. Otrā trešdaļā jelgavnieki, iespējams būdams pārliecināti par savu pārspēku, ļāva HK "Pārdaugava” trešdaļas pirmā daļā savos vārtos iemest divas ripas. Tas lika HK "Zemgale/LLU” konsolidēt savus spēkus un līdz trešdaļas beigām iemest divas ripas. Trešā trešdaļā HK "Zemgale/LLU” beidzot uzsāka izteiksmīgāku spēli, iespējams tāpēc, ka pretiniekam sāka izsīkt fiziskie spēki. Trešā trešdaļā jelgavnieki iemeta vēl trīs ripas un izcīnīja uzvaru ar rezultātu – 9:2. Spēles gaitā vārtus guva – Olafs Aploks (2 reizes), Eduards Hugo Jansons, Kristaps Namiķis, Raivis Kurnigins, Niklavs Birovs, Artūrs Ozols, Jānis Bērziņš, Mārtiņš Mežulis, bet pie rezultatīvām piespēlēm tika – Raimonds Vilkoits (2 reizes), Jānis Bērziņš, Olafs Aploks, Rinalds Rosinskis, Raivis Kurnigins, Didzis Jansons, Mārtiņš Mežulis, Jorens Grauds.

Pēc spēles komandas galvenais treneris Haralds Vasiļjevs atzīmēja, ka komandas spēlētāji ļoti labi trenējās un neskatoties uz ne labāko sniegumu spēlē, komandas dalībnieki vēl atvērsies un spēs sevi parādīt no labākās puses.

Otrā komandas spēle notika 10. septembrī, kurā jau nācās tikties ar spēcīgāku pretinieku – HK "Mogo”. Šajā spēlē HK "Zemgale/LLU” jau radīja pavisam cita līmeņa hokeju ar skaidru saspēli un sagatavotu spēles taktiku. Vienīgais HK "Mogo” arī ir labi sagatavojušies čempionātam un savā taktikā pārsvarā izmantoja ātros pretuzbrukumus, atdodot garās piespēles no savas aizsardzības zonas uzbrucējam, kurš parasti dežūrēja laukuma vidū vai pie jelgavnieku aizsardzības zonas zilās līnijas. Ņemot vērā, ka jelgavnieki kopā ar visiem aizsargiem ļoti dziļi devās uzbrukumā, viesu taktika sevi attaisnoja un viņi guva divus vārtus pirmā trešdaļā. HK "Zemgale/LLU” atbildēja ar vieniem gūtiem vārtiem, kurus pēc Riharda Paškauska piespēles iemeta Raimonds Vilkoits. Otrā trešdaļā jelgavnieki pamainīja savu taktiku un tā rezultātā katra no komandām spēja gūt pa vieniem vārtiem. HK "Zemgale/LLU” labā vārtus guva Jānis Bērziņš un viņam asistēja Jorens Grauds un Rihards Paškausks. Trešā trešdaļa notika īsta drāma. HK "Zemgale/LLU” bija vairākas iespējas, lai izlīdzinātu spēles rezultātu, bet par laimi viesiem ripa tā arī neiekļuva vārtos. Un tad HK "Mogo” labā ceturto ripu iemeta bijušais "Zemgale/LLU” uzbrucējs Juris Ziemiņš un ledus saimnieki burtiski nolaida rokas, jo pēdējās spēles četrās minūtēs viesi iemeta vēl trīs ripas, sagraujot jelgavniekus ar rezultātu – 2:7.

Vēl pirms sezonas komandas galvenais treneris Haralds Vasiļjevs atzīmēja, ka komandai pietrūka kādas divas sagatavošanas nedēļas, lai būtu pilnībā gatavi, un tieši šajā spēlē to varēja skaidri redzēt. Bet svarīgākais, ka puišos ir liels potenciāls un viņi vēl spēs sevi apliecināt, ja vien nekritīs psiholoģiskās lamatās.

Nākamās HK "Zemgale/LLU” mājas spēles Jelgavas ledus hallē notiks 14. septembrī, tiekoties ar HK "Liepāja” un 17. septembrī, sagaidot viesos HK "Prizma”.

Pievienots 14/09/2016