Pārlekt uz galveno saturu

“Zemgale/LLU” ar minimālu pārsvaru pieveic “Prizma”

Attēla autors: No LLU arhīva

2016. gada 17. septembrī Jelgavas ledus hallē HK “Zemgale/LLU” aizvadīja kārtējo Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta spēli, kurā tikās ar sīksto HK “Prizma” komandu. Neskatoties uz vēl nepārvarētām kļūdām savā spēlē, jelgavnieki spēja pieveikt pretinieku ar rezultātu 5:4.

HK “Prizma” uzsāka spēli atslābināti, cerot atkost jelgavnieku taktiskās izspēles un jau 23 sekundē tika par to sodīta. Mājinieku pirmais trijnieks agresīvi devies uzbrukumā, Raimonds Vilkoits izcīnīja ripu pie borta un piespēlēja to Raivim Kurniginam. Raivis veica asu piespēli no aizvārtes uz vārtu priekšu, kur Olafs Aploks ietriec to vārtos, atklājot spēles rezultātu – 1:0. Viss būtu labi, ja trešdaļas vidū HK “Zemgale/LLU” spēlētāji nekļūdītos, izvadot ripu no savas aizsardzības zonas. Ripa nonāca pretinieku rokās un pilnīgi netraucēts Viktors Lobačovs sodīja jelgavniekus ar gūtiem vārtiem – 1:1. Trešdaļas piecpadsmitajā minūtē HK “Zemgale/LLU” pēc Raivja Kurnigina piespēles devās ātrā pretuzbrukumā. Olafs Aploks uz pretinieku aizsardzības zonas zilās līnijas atstāja ripu Jānis Bērziņam. Bērziņš individuāli apspēlēja divus pretinieka aizsargus un ar ripas pielabošanu, dabūja to vārtos – 2:1.

Otro trešdaļu HK “Zemgale/LLU” iesāka mazākumā un tā izskaņā aizsardzībā pieļauj kļūdu savā aizsardzības zonā. Aizsargs slidojumā neuztvēra ripu, bet pirmais pie tās tiek Aleksandrs Baburins un ieraida to vārtos, izlīdzinot spēles rezultātu – 2:2. Atlikušā trešdaļa pagājusi bez vārtu guvumiem, kaut momenti vārtu gūšanai bija abām komandām. HK “Zemgale/LLU” pārsvarā cīnījās ar pašu kļūdām, izvadot ripu no savas zonas un ar nepārdomātām piespēlēm savā aizsardzības zonā. Abas komandas lēnām ieslīdēja “šupolēs”, kurās nevienai nepiederēja pārsvars, bet gūtie vārti varētu lauzt visas spēles gaitu.

Trešā trešdaļa iesākās tik pat sīvā cīņā un īstās spēles emocijas uzliesmoja tikai tās otrā daļā. Trīspadsmitā minūtē pēc aizsarga Mārtiņa Mežuļa piespēles, ātrā pretuzbrukumā aizskrēja uzbrucējs Niklavs Birovs un spēja pārspēt Edgaru Lūsiņu – 3:2. Jau nākamajā piespēlē Raivis Kurnigins uzbrukumā aizsūtīja kapteini Raimondu Vilkoitu, kurš apslidojot vārtus izdarīja metienu uz vārtiem. Edgars Lūsiņš to atsita, bet pirmais pie tās nokļuva Olafs Aploks un kritienā ieraidīja vārtos – 4:2. Starp abiem vārtu guvumiem pagāja tikai 19 sekundes un tas varētu nozīmēt, ka “Zemgale/LLU” panākusi lūzumu spēlē. HK “Prizma” gan tā nedomāja un uzsāka savu ofensīvu, kura pa vidu tika izdaiļota ar dūru cīņu starp Kristapu Namiķi un Vladislavu Balakunu. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām, jelgavnieki nonāca mazākumā, bet HK “Prizma” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Panākumu tas viņiem nenesa, jo Olafs Aploks savā aizsardzības zonā atguva ripu un piespēlēja to Raimondam Vilkotam, kurš no savas aizsardzības zonas zilās līnijas iemeta ripu tukšos pretinieka vārtos – 5:2. Pie trīs vārtu pārsvara jau likās, ka HK “Zemgale/LLU” jau pilnībā ir sagrāvusi viesus, bet HK “Prizma” nav no komandām, kuras tik viegli padodas (un to viņa labi apliecināja visās iepriekšējās sezonās). Jau pēc 10 sekundēm, ar Anda Āboliņa vārtu priekšā pareizi noliktas nūjas palīdzību, viņi atgūst vienus vārtus vairākumā – 5:3. Jau nākamā minūtē rīdzinieki nonāk mazākumā, bet jelgavnieki kļūdās uzbrukumā un zaudēja ripu, kas ļāva Vitālījam Hvorostiņinam iziet viens pret vienu ar Rihardu Cimermani un gūt ceturtos vārtus – 5:4. HK “Zemgale/LLU” nācās saņemties un atlikušajās pusotra minūtēs spēlēt pēc trenera Haralda Vasiļjeva norādījumiem, lai nosargātu tik nepieciešamu uzvaru pār sīksto pretinieku.

 

Pievienots 19/09/2016