Pārlekt uz galveno saturu

Darbs ar jaunakajām tehnoloģijām Erasmus+ programmas ietvaros Slovenijā

Attēla autors: No LLU arhīva

Studiju joma: Pārtikas produktu tehnoloģija

SlovenijaPiedalīties Erasmus+ mobilitātē izvēlējāmies, jo tā ir lieliska iespēja apgūt mācības citā valstī, gūt savādāku pieredzi, iepazīt citu mentalitāti, kā arī noteikti iepazīt citu kultūru, iegūt jaunus draugus un lieliski atpūsties.

Nosūtošā augstskola palīdzēja ar visām pieteikumu formām, ļoti ātri saņēmām līdzekļus, kā arī palīdzēja atrisināt mobilitātes laikā radušos aizķērumus. Uzņemošā augstskola sagaidīja ļoti labi, tur esošā koordinatore palīdzēja ar visiem jautājumiem, palīdzēja sakontaktēties ar visiem pasniedzējiem un bija ļoti atsaucīga. Problēmas radīja tas, ka daži pasniedzēji nebija ieinteresēti skaidrot lietas (tikai pāris no viņiem bija gatavi palīdzēt un skaidrot) vienkārši iedot materiālus, kā arī lekcijas nebija angļu valodā, tāpēc neredzam iespēju, kāpēc liedz braukt uz valstīm, kur arī nesniedz lekcijas angļu valodā. Noteikti problēmas bija ar atrašanās vietu, jo kopmītnes ir pārpildītas. Principā studentu organizācija iedot mājaslapu adreses, kur meklēt, bet savādāk nepalīdz. Mums bija atrasta vieta, kur dzīvot, bet atteica pēdējā brīdī, tāpēc tur radās problēmas.

Noteikti, pozitīvi ir tas, ka mēs ieguvām iespēju strādāt tādās laboratorijās un ar tādām  iekārtām, kas nav mūsu augstskolā. Uzņemošajā augstskolā ir savādāks mācību stils, tāpēc tika noteikti apgūtas daudz savādākas un noderīgas lietas. Šīs mobilitātes laikā noteikti tika iegūta dzīves pieredze, iemācījāmies kārtot lietas paši, risināt problēmas paši un noteikti dzīvot patstāvīgi citā valstī arī ir devis daudz ko jaunu.

Pirms došanās uz Ļubļanu mēs pabijām Itālijā, kā arī apceļojām Slovēniju, bija iespēja apskatīt kalnaino un kulturāli bagāto valsti. Mēs redzējām citu cilvēku ikdienu paradumus, tradīcijas, kas dažbrīd ļoti atšķīrās no mūsu pašu pieradumiem, tāpēc dažbrīd bija ļoti grūti tos pieņemt. Tas bija ļoti interesanti un tas visvairāk paliks atmiņā no šīs mobilitātes.

Ilva Semičenkova, Ansis Demiters, Roberts Reinis Šļaukstiņš

2015./2016. studiju gads

Pievienots 02/08/2017