Pārlekt uz galveno saturu

Izzināt citādāku mācību procesu un gūt pieredzi

Attēla autors: No LLU arhīva

Studiju joma: Vide un ūdenssaimniecība

TatrosErasmus+ studiju mobilitātes programmā izvēlējos piedalīties, jo vēlējos izmatot piedāvātās iespējas. Iepriekš biju piedalījusies Youth in Action projektos un nolēmu arī doties studēt apmaiņas programmā.

Sākuma bija nelielas problēmas saziņā pirms mobilitātes ar uzņemošo augstskolu. Bet tas nebija nekas tāds, kas kavēja un traucēja dokumentu nokārtošanu un mācību procesu. Kopumā viss bija labi un koordinatores ir saprotošas, palīdz un paskaidro, ja ir nepieciešams.

Studējot citā augstskolā, guvu ieskatu mācību priekšmetos, kuri nav paredzēti manā studiju priekšmetā. Pasniedzēji ir pieredzējuši arī savā darba specialitātē un varēja daudz ko interesantu un noderīgu pastāstīt no savas pieredzes. Pavadot laiku - gan atpūšoties, gan studējot vidē, kur runā angliski, esmu iemācījusies un varu brīvāk runāt angļu valodā. Liels ieguvums ir arī iepazītie studenti no citām valstīm. Dzīvojot kopmītnēs, kopā pavadījām daudz laika un iepazinām citas kultūras, kopā arī ceļojām.

Iepriekš jau biju bijusi Krakovā un zināju, ka tā ir ļoti skaista pilsēta. Visvairāk man patika doties uz kādu nacionālo parku vai kalniem. Biju aizbraukusi arī uz Slovākijas augstajiem Tatru kalniem, kur ir brīnišķīga daba un ainavas.

Noteikti izmantojiet šo iespēju! Izbaudiet laiku un ceļojiet, iepazīsties jaunus cilvēkus un vietas. Ja reiz jums ir radusies šāda doma un vēlme piedalīties Erasmus+ studiju mobilitātē, tad noteikti arī piesakieties un brauciet! Izskatiet universitātes un studiju programmas, kuras jums ir piemērotas, un laicīgi sazinieties arī ar uzņemošo universitāti, saziņa pilnīgi noteikti ir svarīga gan pirms mobilitātes, mobilitātes laikā, gan pēc mobilitātes.

Cilvēki ir draudzīgi, ļoti atsaucīgi un laipni, vajag tikai zināt, ko jūs vēlaties. Studējot apmaiņas programmā noteikti saskarsieties ar dažādām situācijām un iepazīsiet vairāk savi.

Rūta Kalniņa

2015./2016. studiju gads

Pievienots 08/08/2017