Pārlekt uz galveno saturu

Plašākas zināšans studiju jomā ar Erasmus+

Attēla autors: No LLU arhīva

Studiju joma: Mežinženieris

ČehijaEs izvēlējos piedalīties Erasmus+ studiju mobilitātes programmā, lai iegūtu jaunu pieredzi un paplašinātu zināšanas sevis izvēlētajā studiju sfērā, apskatītu pasauli un iepazītos ar jaunu kultūru, uzlabotu savas angļu valodas zināšanas. Par šo iespēju, studēt ārzemēs, biju domājis jau kopš savu studiju pirmā kursa, tāpēc, tuvojoties otrā kursa beigām, izlēmu, ka šī izdevība noteikti ir jāizmanto. Čehijā studēju trešā kursa pirmo semestri.                                                                                                                   

Sadarbība ar nosūtošo augstskolu nesagādāja nekādas problēmas. Arī sadarbojoties ar uzņemošo augstskolu, nesaskāros ar būtiskām problēmām. Uzņemošās augstskolas Erasmus+ koordinatore jau laicīgi sāka informēt par dažādām anketām, kuras nepieciešams aizpildīt, lai uzņemšana noritētu gludi, kā arī par nepieciešamajiem dokumentiem utt. Radās nelielas problēmas ar izvēlētajiem studiju kursiem, jo ne visi norādītie studiju kursi bija pieejami. Starp tiem bija arī manis izvēlētie kursi, bet tos bez jebkādiem sarežģījumiem aizstāju ar citiem studiju kursiem. Ar studiju beigšanu uzņemošajā augstskolā nekādas problēmas neradās.                       

Viens no lielākajiem ieguvumiem studiju laikā Čehijā ir pieredze un jaunās zināšanas mežsaimniecībā un ar to saistītās lietās. Es varēju salīdzināt Čehijas mežsaimniecības metodes ar tām, kas lietotas Latvijā, izvērtēt to līdzības un atšķirības. Studiju laikā Čehijā novēroju uzlabošanos savās angļu valodas zināšanās, jo visu mācības un visa komunikācija universitātē norisinājās angliski, biju spiests lasīt daudz ar nozari saistītas literatūras angļu valodā un rakstīt dažādus darbus.                      

Universitāte, kurā studēju, atrodas Prāgā, kur arī studiju laikā dzīvoju. Prāga ir liela pilsēta, kurā ir daudz ko apskatīt, sākot ar vecpilsētu un beidzot ar dabas parkiem un rezervātiem, kuros ieejot, zūd sajūta, ka atrodies pilsētā. Prāgas pilsētas satiksmes sistēma šķita ļoti pārdomāta un viegli saprotama jau kopš pirmajām uzturēšanās dienām, pārvietošanās pa lielo pilsētu problēmas nesagādāja.                                                

Studentiem, kas plāno piedalīties Erasmus+ studiju mobilitātē iesaku rūpīgi izskatīt augstskolu piedāvājumus, laicīgi kārtot visus nepieciešamos dokumentus studiju sākšanai un beigšanai gan nosūtošajā, gan uzņemošajā augstskolā, lai nerastos liekas problēmas, kā arī noteikti izmantot šo iespēju.

Uvis Skola

2015./2016. studiju gads

Pievienots 08/08/2017