Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU Studentu teātra izrādei – Grand Prix Gruzijā

Ar galveno – Grand Prix – balvu no Gruzijas tikko atgriezies LLU Studentu teātris, kas no 8. līdz 12. novembrim ar izrādi "Parīzē es lidoju ar gaisa balonu" piedalījās Batumi Starptautiskajā studentu teātru festivālā. Turklāt labākās otrā plāna aktrises balva arī atceļojusi uz Jelgavu, ko ieguva Marta Gēbele (Aņas loma).  

Batumi Starptautiskais studentu teātru festivāls norisinājās Šota Rustavelli universitātē Gruzijā, kuras pārstāvji maijā viesojās Latvijā un piedalījās LLU organizētajā festivālā „Divi maija vakari”. Pateicoties Jelgavā aizsāktajai festivālu tradīcijai Gruzijas kolēģi uzaicināja jelgavniekus piedalīties arī viņu organizētajā studentu teātru festivālā, kas Batumi notika pirmo reizi.

„Kopā ar balvām esam pārveduši arī vissiltākās atmiņas par gruzīnu viesmīlību un uzmanību, ko īpaši izjutām no festivāla organizētājiem Roin Dvali un Giorgi Fircxalashvili, skaisto dabu un kontrastu pilnajām ainavām. Iespējams, ka mums mācītie adžāriešu dejas soļi noderēs, satiekoties ar esošajiem un jauniegūtajiem draugiem no Batumi, Tblisi, Kutaisi un Viļņas universitātēm, bet varbūt tos varēs redzēt kādā mūsu izrādē nākotnē. Esam pateicīgi apburošajai žūrijas pārstāvei Marina Burduli par ielūgumu uz Batumi drāmas teātra izrādi, kurā viņa pati fascinēja skatītājus ar savu talantu,” par piedzīvoto Gruzijā stāsta režisore Astra Kacena.

Viņa arī atklāj, ka patīkams pārsteigums festivālā bijis profesionālu aktieru piedalīšanās kā skatītājiem, līdz ar to studentu amatierteātru izrādes skatījās ne tikai teātra profesionāļi, kas bija žūrijā, bet arī profesionālie aktieri. Batumi teātri mīl, par ko liecināja pilnā skatītāju zāle katrā izrādē, tādēļ jelgavniekiem ir īpašs gandarījums par saņemto balvu.

LLU Studentu teātris dalās savā priekā un pateicas saviem atbalstītājiem, kas palīdzēja nokļūt Batumi - Jelgavas domei, LLU vadībai un it īpaši uzņēmumiem „Evopipes” un „DriveEco Home."

evopipesdrivehome

Pievienots 15/11/2017