Pārlekt uz galveno saturu

VPP EKOSOC-LV pētījumu rezultātus prezentē Minskā

Attēla autors: No LLU arhīva

No 12. līdz 13. decembrim Minskā (Baltkrievijā) norisinājās II Baltkrievijas Zinātnieku kongress, kurā piedalījās un VPP EKOSOC- LV pētījumu rezultātus prezentēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) profesora, akadēmiķe Baiba Rivža. Kongresa laikā tika noteiktas zinātnes attīstības prioritātes nākamajiem 20 gadiem.

II Baltijas Zinātnieku kongress pulcēja vairāk kā 2600 zinātnieku no dažādām Eiropas valstīm un tika atzīts par nozīmīgāko notikumu šajā gadā, kā arī tiek uzskatīts par jaunu atskaites punktu Baltkrievijas zinātnes attīstībā.

Kongresa laikā dalībniekus iepazīstināja ar katras dalībvalsts zinātnes un projektu vēlamajiem sasniegumiem nākotnē, tika diskutēts par globālajām tendencēm un turpmāko starptautisko sadarbību. Zinātnieki dalījās ar idejām, lai iedvesmotu jauniešus iesaistīties zinātnē. 

B. Rivža kongresa laikā ar klātesošajiem pārrunāja VPP EKOSOC - LV pētījumu rezultātus un nolasīja referātu “Starptautiskā zinātniskā darbība kā valsts intelektuālās attīstības instruments mūsdienās”. LLU profesorei, akadēmiķei B. Rivžai tika pasniegts Baltkrievijas Nacionālās Zinātņu Akadēmijas ārzemju locekļa diploms.

Kongresa laikā notika deviņas plenārsēdes par dažādām tēmām - fizika un informātika nākotnes tehnoloģijās, inženierzinātne un rūpniecisko tehnoloģiju zinātne, mūsdienu ķīmija un racionālas dabas pārvaldības, mūsdienu biotehnoloģija, medicīnas un farmācijas zinātne, inovatīvs lauksaimniecības un rūpniecības komplekss, jaunie zinātnieki un zinātnes virzieni un starptautiskā zinātniskā sadarbība

Kongress tika plaši atspoguļots valsts presē un televīzijā, kā arī kongresa dalībniekus uzrunāja Baltkrievijas valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko. Valsts prezidents uzskata, ka viena no galvenajām Baltkrievijas attīstības prioritātēm ir ekonomikas digitālā transformācija.

Pievienots 18/12/2017