Pārlekt uz galveno saturu

ESAF ziemas izlaidumā – pirmie uzņēmējdarbības vadības absolventi no ārvalstīm

Attēla autors: No LLU arhīva

26. janvārī ziemas izlaidumu svinēja 64 Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studenti, no kuriem 43 absolvēja pamatstudiju un 21 – maģistra studiju programmas. Pirmo reizi absolventu vidū bija arī ārvalstu studenti, kuri absolvēja uzņēmējdarbības vadības programmu. Izlaidums bija vēsturisks ne vien tāpēc, ka tas ir pirmais fakultātes izlaidums Latvijas simtgades gadā, bet arī tāpēc, ka tas ir otrais izlaidums teju 50 gadu fakultātes ilgajā vēsturē, kas notiek fakultātes sirdī jeb zālē.

“Šodien jūs saņemat diplomu, kas ir jūsu padarītā darba rezultāts, bet zināšanas un prasmes pie tā neapstājas, jo mūsdienu dinamiskajā vidē daudzkārt vēl būs jāmācās. Sociālie antropologi ir izpētījuši, ka cilvēks dzīves laikā apgūst vairākas profesijas, turklāt dažādas,” izlaiduma ievadā teica ESAF dekāne, profesore Andra Zvirbule. Apstiprinot šīs tendences, LLU studiju prorektors Aigars Laizāns savā runā piebilda, ka maģistru rindās ir studenti, kuri iepriekš apguvuši enerģētiku un citas zinātnes LLU, kas norāda uz to, ka pasaule prasa būt elastīgam un mainīties.

“Augstākā izglītība ir kvalitātes apliecinājums darba tirgū. Katra diena jums piedāvāja simtiem izvēļu, bet jūs izvēlējāties grūtāko – zināšanu un  izglītības ceļu –, apzinoties, ka nākotnē tas būs svarīgi. Novēlu katram atrast savu ceļu uz panākumiem un atcerēties, ka visi panākumi ir jūsos un jūs tos varat sasniegt,” absolventus sveica profesore, prodekāne Aina Dobele.

Kā pirmie diplomus saņēma 15 pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Komerczinības” absolventi, iegūstot uzņēmējdarbības speciālista kvalifikāciju. Akadēmisko bakalaura studiju programmu “Ekonomika” absolvēja 16 studenti, bet profesionālo bakalaura studiju programmu “Komercdarbība un uzņēmuma vadība” – 12 absolventi, iegūstot profesionālo bakalaura grādu komercdarbībā un uzņēmuma vadībā un vadītāja kvalifikāciju.

Maģistra studijas absolvēja seši profesionālās maģistra studiju programmas “Projektu vadība” absolventi, no kuriem Mārīte Groza un Vija Struka saņēma dekānes pateicību par teicamiem sasniegumiem maģistra studijās. Diplomu saņēma arī seši profesionālās maģistra studiju programmas “Sabiedrības pārvalde” absolventi, no kuriem Agita Kārkliņa ieguva dekānes pateicību par izciliem un teicamiem sasniegumiem maģistra studijās. Diplomu saņēma arī deviņi profesionālās maģistra studiju programmas “Uzņēmējdarbības vadība” absolventi, t. sk. divi ārvalstu studenti no Indijas – Parag Pradeep Ganesh un Hemant Kishor Patil. “Pirmo gadu Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes maģistra studijas absolvē ārvalstu studenti. Tikai viņiem un viņu vecākiem ir zināms, cik grūti ir studēt citā valstī un vidē. Ceru, ka iegūtās prasmes un zināšanas noderēs turpmākajā darba dzīvē, un jūs būsiet mūsu universitātes vēstneši savā valstī,” novēlēja studiju prorektors A. Laizāns.

Izlaiduma noslēgumā dekāne A. Zvirbule aicināja absolventus neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt "izglītības spēli". “Kāds slavens basketbola treneris reiz savam spēlētajam teica, lai nepārdzīvo, ka nav dabūjis punktus vai ka bumba neiekrita grozā. Labāk esi spēlē un kādreiz būs tavas dzīves vislabākā spēle, un būs arī tie punkti. Aicinu jūs vienmēr palikt spēlē un atcerēties, ka universitātes durvis vienmēr ir atvērtas un esat gaidīti turpināt spēlēt šo spēli. Maģistriem spēle turpinās, jo ir iespēja iegūt nākamo zinātnisko grādu, bakalauriem -  maģistra grādu, bet pirmā līmeņa absolventiem šī spēle var būt ar vairākiem periodiem,” teica dekāne A. Zvirbule, aicinot visus absolventus nākamā gada martā uz fakultātes 50 gadu jubileju un salidojumu.

Pievienots 26/01/2018