Pārlekt uz galveno saturu

Student, iepazīsti studentu korporācijas "Ventonia" tradīcijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Mēs, studentu korporācijas "Ventonia" biedri, bieži dzirdam jautājumu – ko tad īsti dara studentu korporācijas? Uz šo jautājumu mēs nekad īsti nevaram dot skaidru atbildi, jo viena konkrēta atbildē nespēj aprakstīt to dzīvi, ko piedzīvo Baltijas valstu studentu korporāciju biedri.

Nav nekāds noslēpums, ka mēs esam vienoti ar Igaunijas, Polijas un Vācijas studentu korporācijām, taču jāsaprot, ka katrai korporācijai ir savas tradīcijas, savi uzskati un savi statūti, kas korporāciju biedriem ir stingri jāievēro.  

Studentu korporācija "Ventonia" ir latviešu studentu korporācija, kas dibināta kādreizējajā Tērbatā (tagadējā Tartu). Lai gan pašreizējā mūsu korporācijas ēka atrodas Jelgavā, bet ar Tartu pilsētas studentiem mūs saista ciešas draudzības saites. Cienot šo seno draudzību, vismaz  divas reizes gadā dodamies ciemos uz Tartu, kur ir iespēja apmeklēt Igaunijas svētku dienu – Valpurģu nakti.

Valpurģu naktī ikvienam ir iespējams ciemoties visās studentu korporāciju mītnēs, iepazīties ar dažādiem studentiem no Igaunijas, Somijas un Latvijas, kā arī piedalīties neskaitāmos interesantos pasākumos.

Valpurģu nakts apmeklēšana ir tikai viena no neskaitāmajām studentu korporācijas "Ventonia" tradīcijām, bet, lai tu uzzinātu daudz vairāk par visām mūsu korporācijas tradīcijām,  tev jāapmeklē mūsu viesu vakari, kas pavasara semestrī norisināsies 14., 21., 28. februārī un 7. martā plkst. 19.00 Jelgavā, Filozofu ielā 9.

Studentu korporācijām ir liela nozīme Baltijas valstu vēsturē, piemēram, vai zināji, ka pirmās Igaunijas studentu savienības karogs ir pirmais un pašreizējais Igaunijas valsts karogs? Vai zināji, ka Atsevišķo studentu rotu, kura piedalījās brīvības cīņās izlēma veidot tieši studentu korporāciju biedri?

Apmeklē studentu korporācijas viesu vakarus un uzzini, kā tu vari kļūt par daļu no studentu korporācijas "Ventonia!"

plakāts

 

Pievienots 12/02/2018