Pārlekt uz galveno saturu

Sveic Attīstības fonda pavasara stipendiātus

13. martā tika sveikti četri LLU Attīstības fonda stipendiāti, kas pavasara semestrī saņems uzņēmumu “Konekesko” un “Baltic Breeders” stipendijas. Par Baltic Breeders stipendiātiem, kuriem būs iespēja arī gūt praksi uzņēmumā, konkursā kļuvuši Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) studenti Marija Gudkova un Rihards Lūciņš, bet Konekesko stipendiātiem – Tehniskās fakultātes studenti Elvis Ērmanis un Ģirts Sula.

Marija Gudkova no Durbes novada ir VMF 2. līmeņa profesionālās studiju programmas „Veterinārmedicīna” 2. kursa studente.  Viņa stāsta, ka prakses vietu Baltic Breeders izvēlējusies, jo vēlas savu profesionālo karjeru saistīt ar lielajiem dzīvniekiem, tai skaitā cūkām. Turklāt Marijas vecākiem ir saimniecība, kas kalpo kā papildus motivācija izvēlēties tieši šādu uzņēmumu savu zināšanu paplašināšanai.

Arī jelgavnieks Rihards Lūciņš ir topošais veterinārmedicīnas speciālists un šobrīd ir VMF 2. līmeņa profesionālās studiju programmas „Veterinārmedicīna” 2. kursa students. Baltic Breeders piedāvāto stipendiju un prakses vietu izmantos, lai padziļinātu zināšanas dzīvnieku fizioloģijā, labturībā, ētikā un dzīvnieku turēšanā.

“Tādi lieli uzņēmumi kā Baltic Breeders var sniegt lielisku prakses iespēju jaunajiem studentiem, kā man, iepazīt un iemācīties ko noderīgu un iegūt jaunus kontaktus, kas noderēs turpmākajā veterinārārsta karjerā. Āfrikas cūku mēra dēļ iekļūšana pie cūkām ir praktiski neiespējama, līdz ar to prakse dos labāku ieskatu par šiem lauksaimniecības dzīvniekiem,” stāsta R. Lūciņš.

Konekesko stipendiāts, jelgavnieks Elvis Ērmanis ir TF bakalaura studiju programmas „Lietišķā enerģētika” 4. kursa students un paralēli labām un teicamām sekmēm studijās ir spējis uzrādīt labus rezultātus starptautiskajā studentu konferencē „Students on their Way to Science”, starptautiskajā matemātikas olimpiādē un Sporta centrā vada LLU florbola izlasi. Elvis ir guvis arī starptautisku pieredzi, dodoties Erasmus+ apmaiņas programmā studēt Grieķijā un īstenojot studiju praksi Ķīnā.

Savukārt Ģirts Sula no Valkas novada, kurš arī šajā semestrī saņems Konekesko stipendiju, ir TF bakalaura studiju programmas „Lauksaimniecības inženierzinātne” 1. kursa students un jau pirmajās studiju semestrī uzrādījis labas sekmes studijās. Tā kā ģimenei ir zemnieku saimniecība, ar kuru Ģirts saista savu profesionālo karjeru, īpaša ir viņa interese par lauksaimniecības tehniku un inženierzinātni šajā virzienā. Jau šobrīd saimniecība brāļa vadībā ieguvusi balvu “Sējējs 2017” un tajā strādā arī pats Ģirts Sula.

Informāciju par aktuālajiem stipendiju konkursiem var atrast sadaļā “Studijas/stipendijas”.

Pievienots 15/03/2018