Pārlekt uz galveno saturu

Norisinājies seminārs izglītības iestāžu darbiniekiem par veselīgu uzturu

Attēla autors: No LLU arhīva

Vakar, 12. jūnijā, Rēzeknes Tehnikumā tika atklāts LLU Mūžizglītības centra organizētais semināru cikls izglītības iestāžu darbiniekiem par veselīgu uzturu un veselīgu ēšanas paradumu veidošanu. Seminārā piedalījās pedagogi no Latgales reģiona un saņēma metodisku atbalstu par to, kā stāstīt bērniem un jauniešiem par veselīgu uzturu.

“Mūsdienu steidzīgajā dzīves ritmā arī bērnu un jauniešu vidū nepieciešams veicināt augļu, dārzeņu un piena lietošanu ikdienas uzturā, līdz ar to tiek sniegts ieguldījums cīņā ar aptaukošanos, kā arī jau savlaicīgi tiek izprasti pareizi un veselīgi ēšanas paradumi. Semināra laikā mācību iestāžu darbiniekiem bija iespēja iepazīties gan ar interesantiem, jauniem un praktiski pielietojamiem mācību metodiskajiem materiāliem, gan piedalīties darbnīcās,” stāsta Jelgavas pilsētas pirmsskolas jomas koordinatore, PII "Zīļuks" vadītāja vietniece izglītības jomā Ludmila Kudreņicka. 

Darbnīcās norisinājās vairākas aktivitātes atbilstoši to tematikai: "Augļi, dārzeņi un piens – mani draugi!”, "Izveido savu ēdienkarti!”, "Uztura piramīda – ceļā uz virsotnēm”, "Būt vai nebūt BIO?”, "Garšvielu uzvaras gājiens” un "Ēdamās gleznas”.

Savukārt semināra noslēgumā dalībnieki piedalījās veselīgo maltīšu konkursā – degustācijā “Veselīgi un gardi”, ko bija sagatavojuši topošie pavāri.

Iestāžu darbinieki aicināti pieteikties semināru programmas "Skolu apgāde ar augļiem, dārzeņiem un pienu” semināriem Kurzemē (14. jūnijā Ventspils PIKC) un Vidzemē (15. jūnijā Valmieras Tehnikumā), rakstot e-pastu: dace.klava@llu.lv.

Pievienots 13/06/2018