Pārlekt uz galveno saturu

Pirmā kursa studenti aicināti pieteikties Gerhardu stipendijai

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai veicinātu studentu izaugsmes un pilnveides iespējas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pirmā kursa studenti aicināti līdz 17. augustam pieteikties Artūra un Ērikas Gerhardu stipendijai, kas tiks izmaksāta vienu studiju gadu (desmit mēnešus).

Stipendijas nolikums

Artūrs un Ērika Gerhardi bija ASV dzīvojoši latvieši, ar kuru finansiālu atbalstu 2009. gadā LLU Attīstības fondā tika dibināta Gerhardu stipendijas programma. Tā kā abi mecenāti šobrīd jau ir devušies aizsaulē, programmas pārvaldīšanu uzņēmušies Gerhardu tuvi draugi – Inguna un Pēteris Ozoli. Stipendiju programmas mērķis ir atbalstīt jaunus, talantīgus jauniešus, kuri savu dzīvi un profesionālo karjeru vēlas saistīt ar Latviju un tās lauku attīstību.

Gerhardu stipendijai var pieteikties LLU reflektanti, vidējo vispārējo vai vidējo speciālo izglītību ieguvušie jaunieši, kuri izvēlējušies studēt LLU šādās pamatstudiju programmās: Lauksaimniecība, Ainavu arhitektūra un plānošana, Būvniecība, Vide un ūdenssaimniecība, Zemes ierīcība un mērniecība, Lauksaimniecības inženierzinātne, Lietišķā enerģētika, Mašīnu projektēšana un ražošana, Kokapstrāde, Mežzinātne, Mežinženieris, Pārtikas produktu tehnoloģija, Pārtikas zinības un Veterinārmedicīna.

Stipendijas pretendentiem jāiesniedz dokumenti elektroniski (attīstibasfonds@llu.lv): anketa (parakstīta un ieskanēta PDF formātā), dzīvesgājums (Curriculum Vitae), divas līdz trīs rekomendācijas, eseja kā Ingunai un Pēterim Ozoliem adresētu vēstuli, kurā sniegts īss apraksts par sevi, saviem studiju un nākotnes plāniem saistībā ar ieguldījumu Latvijas lauksaimniecībā, par motivāciju izvēlētās specialitātes apgūšanai, centralizēto eksāmenu sertifikāts, sekmju izraksts.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Studiju centra galveno speciālisti Arnitu Lejavu-Lembergu pa e-pastu: arnita.lejava@llu.lv. 

Detalizēta informācija par Artūra un Ērikas Gerhardu stipendiju pieejama LLU mājaslapā.

Pievienots 07/08/2018