Pārlekt uz galveno saturu

LLU peldbaseins atzīts par atbilstošu starptautiskajiem standartiem

2018. gada jūnija beigās sākās vērienīgi remontdarbi LLU Sporta centra peldbaseinā, kas noslēdzās oktobra sākumā, un atjaunotais peldbaseins oktobra vidū jau ir pieejams apmeklētājiem. Turklāt 17. oktobrī, klātesot LLU vadībai un Jelgavas pašvaldības pārstāvjiem, saņemts Latvijas Peldēšanas federācijas atzinums, ka 25 m garais peldbaseins ar 6 celiņiem ir sertificēts starptautisku peldēšanas sporta rezultātu fiksēšanai un sacensību organizēšanai.

Iepriekšējos gados LLU Sporta centra zālēs un arī peldbaseinā veikti dažādi uzlabošanas darbi, bet šovasar veikta peldbaseina apsekošana, demontēts vecais baseina flīzējums, nodrošināta hidroizolācija un ieklāts jauns flīzējums. Tāpat nomainītas trepes baseina seklajā galā, atbilstoši jaunākajām tehnoloģijām nomainīta baseina pārplūdes sistēma un apgaismojums, demontēts un atjaunots sienu flīzējums, kā arī demontēti torņi, kas vairs nav nepieciešami un atbrīvota lielāka platība pie baseina.

LLU peldbaseina atjaunošanas darbos ieguldījusi vairāk kā 100 tūkstošus eiro. Darbus atbilstoši iepirkuma procedūrai veica uzņēmums „Zemgales būvserviss”.

Turklāt tikko atjaunotais peldbaseins 17. oktobrī no Latvijas Peldēšanas federācijas saņēma atzinumu, ka ir atbilstošs Starptautiskās Peldēšanas federācijas (FINA) prasībām. Peldbaseinu sertifikācija Latvijā šogad sākta pirmo reizi, un LLU peldbaseins Jelgavā ir otrais Latvijā, kas to saņēmis. Lai iegūtu šo atzinumu, baseina atjaunošanas laikā veikti vairākkārtēji mērījumi un atbilstoši tiem veikta baseina celiņu garuma korekcija, kas ir ļoti būtiska sporta rezultātu un Latvijas rekordu fiksēšanai. Tā kā Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņi bieži kļūst par sporta meistariem peldēšanā un daļa no viņiem ir pārstāvējuši Latviju olimpiskajās spēlēs, peldbaseina atzīšana par atbilstošu starptautiskajiem standartiem ir nozīmīgs ieguvums Jelgavas peldētājiem.

"Mūsu darbības galvenā prioritāte vienmēr ir bijusi studiju vides sakārtošana, lai Sporta centrā labi justos gan studenti, gan jelgavnieki. Tādēļ šobrīd pa nelieliem soļiem jau vairākus gadus pēc kārtas veicam telpu un sporta zāļu sakārtošanu. Peldbaseina flīzēšana šovasar ir viens no kārtējiem atjaunošanas darbiem, ko būs iespēja novērtēt LLU studentiem un Jelgavas Specializētās peldēšanas skolai, kas ir lielākais peldbaseina apsaimniekotājs. Priecē, ka universitātes vadība atbalsta sporta virziena attīstību universitātē un meklē finansējumu sporta infrastruktūras sakārtošanai,” stāsta LLU Sporta centra direktors Jānis Vītols, atklājot, ka nākamie remontdarbi, kam meklēs finansējumu, plānoti ģērbtuvēs un dušas telpās.

Savukārt LLU studiju prorektors Aigars Laizāns, apskatot atjaunoto peldbaseinu, teica, ka LLU ir unikāla augstskola, jo saglabājusi sporta tradīcijas un sporta nodarbības ir daļa no studiju procesa. Tas tiek darīts ar mērķi attīstīt studentu personības dažādās jomās, ne tikai šaurā specialitātē, lai viņi būtu gan gudri, gan fiziski veseli un spēcīgi.  

Informāciju par iespējām apmeklēt peldbaseinu vai citas sporta nodarbības LLU Sporta centrā lūgums meklēt LLU portālā - https://www.llu.lv/lv/sporta-nama-pakalpojumi. Savukārt LLU pilna laika studentiem 1. un 2. studiju gadā sporta nodarbības iekļautas studiju procesā un ir bez maksas.

Pievienots 17/10/2018