Pārlekt uz galveno saturu

LLU prezentē sadarbības veiksmes stāstus ar uzņēmējiem izstādē Rāmavā

No 11. līdz 13. oktobrim izstāžu kompleksā Rāmava notika 27. starptautiskā lauksaimniecības, vides veidošanas un labiekārtošanas izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika. Lauku sēta 2018”, kas pulcēja lauksaimniekus, uzņēmējus un interesentus. Izstādi jau tradicionāli organizē SIA A.M.L. sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju un izstādes ģenerālsponsoru, banku “Citadele”.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes stendu izstādē organizēja LLU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļa (TEPEK).

Tajā piedalījās SIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola", LF Dzīvnieku zinātņu institūts, popularizējot izglītības iespējas. Savukārt Tehniskās fakultātes Lauksaimniecības tehnikas institūts prezentēja pētījumus par augkopības produkcijas kaltēšanas un glabāšanas jautājumiem, Pārtikas Tehnoloģijas fakultāte (PTF) dalījās pieredzē par veiksmīgu sadarbību ar uzņēmējiem, kā arī LLU Zemkopības institūts iepazīstināja ar daudzgadīgo zālaugu selekciju un izlases sēklu audzēšanu, sniedzot iespēju nozaru speciālistiem atrast noderīgu informāciju un materiālus.

Paralēli norisinājās prezentāciju cikls par pārstrādi “No idejas līdz produktam”, kurā ar ar veiksmes stāstu “Veiksmīgs sadarbības stāsts mūsdienu uzņēmējdarbībai” dalījās Mg.sc.ing. Liene Ozola, SIA “KEEFA” pārtikas un dzērienu tehnoloģe un LLU pārtikas zinātnes doktorante. Ar prezentācijām “No idejas līdz produktam – “gudra” pieeja veiksmīgam iznākumam” un “Netradicionāli olbaltumvielu avoti no Latvijas – inovatīva pieeja ilgtspējīgai attīstībai” piedalījās arī LLU PTF vadošā pētniece Ilga Gedrovica, bet Dr.sc.ing. Ivo Līdums, SIA “ILM” uzņēmuma vadītājs stāstīja par pārtikas rūpniecības iekārtām, tehnoloģisko līniju projektēšanu un to realizāciju.

Pasākuma laikā bija iespēja degustēt uzņēmēju sadarbībā ar PTF pētnieku izstrādātos pārtikas produktus - MILZU!, SIA "RicBerry" un "OGU MEDUS" batoniņus "DARIO", kas testēti LSPA (līguma Nr.KL504-07/17; KL505-07/17).

Pievienots 17/10/2018