Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU darbiniekiem piešķirs valsts apbalvojumus

Attēla autors: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas simtgadē novembra svētku laikā dažādi valsts apbalvojumi par nozīmīgu devumu augstākajā izglītībā, zinātnē un kultūrā tiks piešķirti vairākiem izciliem LLU darbiniekiem. Viņu darbs ir novērtēts ar Atzinības krustu, Zemkopības ministrijas medaļām “Par centību” un Ministru kabineta Atzinības rakstiem.

Atzinības krusta III šķiru iegūs Latvijas Lauksaimniecības universitātes Informācijas tehnoloģiju fakultātes Datoru sistēmas katedras profesors, vadošais pētnieks, Dr.habil.sc.ing., Dr.sc.comp.h.c. Pēteris Rivža. Viņš tiks iecelts par ordeņa komandieri.

Savukārt Atzinības krusta IV šķiras apbalvojums tiks piešķirts Latvijas Lauksaimniecības universitātes Vides un būvzinātņu fakultātes Būvkonstrukciju katedras asociētajam profesoram (emeritus), Dr.sc.ing. Guntim Andersonam. Viņš tiks iecelts par ordeņa virsnieku.

Abus zinātniekus kopā ar citiem apbalvotajiem Rīgas pilī valsts svētku laikā sveiks Valsts prezidents.

Savas nozares izcilus cilvēkus svētku laikā sveiks arī LR Zemkopības ministrija. Zemkopības ministrijas medaļu “Par centību” saņems divi LLU darbinieki: Vides un būvzinātņu fakultātes profesore, Dr.oec.  Velta Paršova un Administratīvā centra vadītājs, Dr.oec. Aleksejs Nipers.

Jau iepriekš ziņojām, ka Ministru kabineta Atzinības rakstus novembrī saņems arī Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesore, biedrības "Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija" prezidente, habilitētā ekonomikas doktore Baiba Rivža, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore, profesore un vadošā pētniece Irina Pilvere un XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku deju virsvadītāja un TDA “Kalve” mākslinieciskā vadītāja Gunta Skuja. G. Skujai Atzinības raksts jau piešķirts novembra sākumā.

Pievienots 09/11/2018