Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" pēcspēles metienos uzvar HK "Kurbads"

Attēla autors: No LLU arhīva

Aizraujošā un intriģējošā Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē starp “Zemgale/LLU” un Latvijas čempionvienību “Kurbads”, jelgavniekiem pēcspēles metienos izdodas izraut svarīgu uzvaru ar rezultātu – 3:2 (1:1; 0:0; 1:1; 0:0; 1:0). Neapšaubāmi spēles labākais spēlētājs Juliāns Misjus atzīmējās pie abu pamatlaika vārtu guvumiem.

Pirmo trešdaļu komandas uzsāka augstā tempā, mēģinot iegūt pārsvaru jau pirmajās spēles minūtēs. Tomēr abām no tām diezgan smagi padevās uzbrukumu uzsākšana, kuru pretinieki slāpēja laukuma vidusdaļā. Piektajā trešdaļas minūtēs “Zemgale/LLU” uzbrucējs Juliāns Misjus pārtvēra ripu pretinieku aizsardzības zonā, kas ļāva veikt ātru izspēli. Pēc Kriša Grundmaņa un Juliāna Misjusa piespēlēm, to precīzi realizēja Rūdolfs Prūsis – 1:0. Tālāko trešdaļas gaitu ietekmēja spēle nevienlīdzīgos sastāvos. Jelgavnieki savas iespējas neizmantoja, bet savukārt “Kurbads” spēlētāji spēja realizēt trešo laukuma saimnieku noraidījumu piecpadsmitajā minūtē. Pēc Jura Upīša piespēles, Jānis Sprukts raidīja ripu uz vārtiem un panāca spēles rezultāta izlīdzinājumu – 1:1.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” spēlētāji pārņēma spēles vadību savās rokās. Ripas kontrole ļāva viņiem bez pārtraukumiem uzbrukt uz pretinieka vārtiem un tikai “Kurbads” vārtsarga Ulda Čalpas teicamā spēle, neļāva jelgavniekiem izvirzīties vadībā. Trešdaļas gaitā ledus saimnieki veica sešpadsmit metienus uz vārtiem, bet viesi tādus izdarīja uz pusi mazāk.

Trešās trešdaļas piektajā minūtē “Zemgale/LLU” uzbrucējs Juliāns Misjus savā aizsardzības zonā bloķēja ripas lidojumu, kas ļāva viņam kopā ar Ričardu Bernhardu doties ātrā pretuzbrukumā. Pēc Bernharda precīzas piespēles, Misjus pats apspēlēja pretinieku vārtsargu un izvirzīja jelgavniekus vadībā ar rezultātu – 2:1. “Kurbads” spēlētāji gan šo vadību drīz vien likvidēja. Jau pēc trīsdesmit četrām sekundēm ātrā pretuzbrukumā viesu uzbrucējs Jānis Straupe izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. “Zemgale/LLU” līdz trešdaļas beigām neizdevās iegūt ripas kontroli, kā viņi to izdarīja otrajā trešdaļā. No vienas puses to traucēja “Kurbads” spēlētāju paaugstinātais spēles temps, no otras – seši nopelnītie noraidījumi. Tomēr jelgavnieku vārtos precīzi nospēlēja vārtsargs Rihards Cimermanis, kurš ļāva komandai spēles pamatlaiku noslēgt ar neizšķirtu rezultātu.

Spēles papildlaikā vairāk dominēja “Kurbads” spēlētāji, bet jelgavnieki viņiem neļāva panākt uzvaru. Pēcspēles metienos veiksme stāvēja “Zemgale/LLU” spēlētāju pusē. Ar vārtu guvumu atzīmējās Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik), bet ar diviem – Rustams Begovs. Jelgavnieki panāca savu trešo sezonas uzvaru par Latvijas čempioniem HK “Kurbads” ar rezultātu – 3:2, bet jau sestdien Jelgavas ledus hallē viņus sagaida jauns pārbaudījums – spēle ar šīs sezonas spēcīgāko komandu HK “Mogo”.    

Pievienots 06/12/2018