Pārlekt uz galveno saturu

Studenti aicināti izmēģināt virves vilkšanas sporta veidu

Attēla autors: No LLU arhīva

Virves vilkšanas kluba “Ozoli” aizsākumi meklējami jau kopš 1998. gada un pagājušā gada novembrī, kopā ar Latvijas simtgades svinībām, atzīmēja savu 20 gadu jubileju, organizējot starptautisku turnīru virves vilkšanā iekštelpās.

VVK “Ozoli” sportisti dažādos sastāvos un svaru klasēs piedalījušies gan Latvijas čempionātos, gan Eiropas čempionātos, gan arī Pasaules čempionātos. Savukārt augstākos sasniegumus dalībnieki uzrādījuši Eiropas čempionātā Itālijā 2005. gadā – 2. vieta, Pasaules čempionātā Zviedrijā 2008. gadā - 2. vietā un Pasaules čempionātā Ķīnā Ozoli / Velkonis sastāvā 2018. gadā – 3. vieta.

VVK “Ozoli” startējuši arī Latvijas izlases sastāvā Pasaules spēlēs Taivānā 2009. gadā, kur ierindojās 5.vietā un Pasaules spēlēs Kolumbijā 2013. gadā, kur ierindojās 6.vietā.

Ar mērķi popularizēt un attīstīt virves vilkšanu Jelgavā, VVK “Ozoli” aicina LLU studentus izmēģināt virves vilkšanas sporta veidu gan telpās (uz celiņa), gan āra apstākļos (ar zāli klātā laukā).

Kluba jaunie izaicinājumi ir 2020. gada Pasaules čempionāts virves vilkšanā telpās Īrijā un Pasaules čempionāts virves vilkšanā ārā, ar zāli klātā laukā, Spānijā. Komandai jāsāk gatavoties jau tagad, tāpēc esam atvērti un priecīgi uzņemt visus, kauri vēlas izmēģināt spēkus virves vilkšanā. Kā bonuss virves vilkšanai, iespēja apceļot pasauli, iepazīties ar virves vilkšanas kultūru un citiem pasaules vilcējiem, kā arī iespēja iegūt godalgotas vietas pasaules un vietēja mēroga sacensībās.

Treniņi norisinās pirmdienas, trešdienas un piektdienas vakaros no plkst. 19.00 līdz plkst. 21.00, Jelgavas sporta hallē (Mātera ielā 44a). Treniņu programma: 1-2 reizes nedēļā fiziskais treniņš, 1-2 reizes treniņš pie virves. Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Mārtiņu Zitānu pa tālruni: 26522011 vai e-pastā: martinszitans@gmail.com un vvkozoli@gmail.com.

 

Afiša

 

Pievienots 19/02/2019