Pārlekt uz galveno saturu

Studenti aicināti pieteikties BAFF prakses programmas stipendijai

Attēla autors: No LLU arhīva

Līdz 2. aprīlim augstskolu pēdējo kursu studenti vai absolventi, kas augstāko izglītību ieguvuši pēdējo sešu mēnešu laikā, aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijai 30 000 ASV dolāru apmērā, kas sniedz iespēju papildināt profesionālās zināšanas, strādājot uzņēmumā ASV uz laiku līdz vienam gadam. BAFF prakses programma piedāvā iespēju iegūt starptautisku profesionālu pieredzi jebkurā izvēlētajā jomā.

Profesionālās prakses programma paredz studentiem doties uz ASV, lai 6 - 12 mēnešus strādātu kādā no Amerikas uzņēmumiem, kas katram programmas dalībniekam tiek piemeklēts individuāli. Dalībnieki saņem pilna apmēra stipendiju līdz 30 000 ASV dolāru gadā, kas iekļauj visu nepieciešamo atbalstu – ceļa izdevumu segšanu, veselības apdrošināšanas izmaksas, līdzekļus ikdienas tēriņiem.

Būtiskākie kritēriji, izvēloties stipendiātus, ir kandidātu motivācija un skaidra nākotnes vīzija, vēlēšanās gūt starptautisku profesionālo pieredzi, kā arī labas angļu valodas zināšanas. Piesakoties programmai līdz 2. aprīlim, stipendiju ieguvēji uz ASV dosies rudens pusē, apmēram pēc 6-8 mēnešiem. Dalība Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda programmās ir bez maksas, stipendiātus izvēloties konkursa kārtībā.

Programmas nosacījumi paredz, ka visiem BAFF programmu dalībniekiem pēc stipendijas programmas beigām jāatgriežas Baltijā, lai iegūtās zināšanas, pieredzi un prasmes ieguldītu Baltijas valstu ekonomikas, kultūras un citu jomu stiprināšanā un konkurētspējas veicināšanā.

BAFF stipendijas ieguvējs Kristaps Moruss par savu pieredzi stāsta: “Es tiku pieņemts darbā tieši tajā kompānijā, kurā vēlējos nokļūt, rakstot stipendijas pieteikumu - CLEARink Displays Inc, kas ir jauns kanādiešu/amerikāņu displeju uzņēmums Silīcija ielejas pašā sirdī un izstrādā inovatīvu, energoefektīvu displeju tehnoloģiju ar mērķi to komercionalizēt. Darbs bija lielisks! Tiku sūtīts komandējumos uz dažādiem ASV štatiem, satiku gudrākos industrijas prātus un jutu, ka dodu reālu ieguldījumu tehnoloģijas attīstībā. Dzīve tur, Silīcijas ielejā, rit ļoti straujā tempā, bet, kad uz brīdi apstājos, aptveru, kas man apkārt notiek, pasmaidu, pasaku “Paldies” un dodos tālāk. Katru dienu, dodoties uz darbu ar savu velosipēdu, braucu garāmIntel, Nvidia, arī visas pārējās milzīgās amerikāņu kompānijas atradās turpat – Google, Apple, HP, Yahoo, Facebook, Agilent, Ebay, Microsoft. Visiem zināmā patiesība - mēs paši izvēlamies savu ceļu, un ceļš, kādu ejam, kādu pieredzi gūstam, veido mūsu personības, atver acis un liek domāt plašāk, dod spēju kvalitatīvāk izvērtēt un pieņemt gudrākus lēmumus. Jo vairāk individuālas pieredzes un izsvērtāki lēmumi, jo labāka kļūs mūsu sabiedrība.”

Plašāks ieskats par konkursa nosacījumiem un pieteikšanās BAFF prakses programmas stipendijai mājaslapā: www.BalticAmericanFreedomFoundation.org.

Kontaktinformācija:

Ilze Bembere
Program Specialist
Baltic-American Freedom Foundation // CIEE
Kr.Valdemara street 21, Riga
email: ibembere@ciee.org
ph: +371 22 04 77 99

 

Pievienots 20/02/2019