Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piekāpjas HK "Mogo"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta savās mājās “Zemgale/LLU” cieta smagu zaudējumu pret līderiem “Mogo” ar rezultātu 3:6 (0:1; 0:2; 3:3). Kļūdas aizsardzībā un nepietiekami asa spēle pie pretinieku vārtiem, sagādāja jelgavniekiem otro zaudējumu pēc kārtas.

Pirmā spēles trešdaļa raksturojās ar pozicionālo spēli, kurā abas komandas centās precīzi izpildīt katru spēles elementu, kā to māca darīt komandu treneri. Līdz ar to hokejisti sīksti cīnījās, lai nonāktu vārtu gūšanas pozīcijas, bet pretinieks aktīvi mēģināja traucēt šādu situāciju izveidošanos. Neliela priekšroka bija “Zemgale/LLU” spēlētāju pusē, bet viņi nespēja to izmantot, ieskaitot divus vairākums trešdaļas gaitā. Savukārt “Mogo” uzbrucējs Juris Ziemiņš precīzi izmantoja viesiem doto vairākumu trešdaļas pēdējā minūtē – 0:1.

Otrā trešdaļa maz atšķīrās no pirmās, jo komandas turpināja pozicionālo spēli. Jelgavnieki it kā labāk kontrolēja spēles gaitu, bet otrās trešdaļas izskaņā pieļāva kļūdu, kura ļāva “Mogo” uzbrucējam Kasparam Saulietim gūt otro vārtus – 0:2. Bet trešdaļas pēdējā minūtē rīdzinieki izmantoja vairākumu, kurā vārtus guva uzbrucējs Deivids Sarkanis – 0:3.

Trešās trešdaļas sākumā “Mogo” aizsargs Andrejs Lavrenovs izmantoja iespēju un panāca jau graujošu rezultātu – 0:4. “Zemgale/LLU” spēlētājiem tas lika saasināt spēli pie pretinieka vārtiem, kas ļāva minūtes laikā atgūt divus vārtus. Sākumā pēc Vladislava Adeļsona piespēles, ripu šaurā vārtu spraugā ieraidīja uzbrucējs Ivans Ribčiks (Ivan Rybchik) – 1:4, bet uzbrucējs Juliāns Misjus, ātri izslīdot no aizvārtes, guva otros vārtus – 2:4. Tomēr jelgavnieku spēle aizsardzībā īpaši neuzlabojās un trešdaļas otrās puses sākumā “Mogo” uzbrucējs Kārlis Ozoliņš panāca rezultātu – 2:5. Turpinājumā “Zemgale/LLU” neveiksmīgi nonāca lielā mazākumā un nespēja apturēt Vladimira Mamonova raidīto ripu – 2:6. Pēdējā spēles minūtē jelgavnieku uzbrucējs Ivans Ribčiks izcīnīja iespēju mest soda metienu, ko viņš arī precīzi realizēja – 3:6.

13. februārī “Zemgale/LLU” izbraukumā piedzīvoja zaudējumu pret HK “Liepāja” ar rezultātu 3:2 (1:1; 2:0; 0:1). Ar vārtu guvumiem jelgavnieku rindās atzīmējās Rustams Begovs un Raivis Kurnigins.

Pievienots 21/02/2019