Pārlekt uz galveno saturu

Dobele aicina izbaudīt Ceriņu svētkus

Attēla autors: No LLU arhīva

Maijā Dobeles novads uzziedēs. Līdz ar pirmajiem plaukstošajiem ceriņziediem leģendārajā Pētera Upīša Ceriņu dārzā, modīsies arī Dobeles iedzīvotāji. Krietnie un radošie novada darītāji savu jauno darba cēlienu atzīmēs ar skaistajiem Ceriņu svētkiem. Ziedēšanas laika pilnbriedā – 24., 25. un 26. maijā – pilsētā notiks dažādi kultūras uz izklaides pasākumi, apvienojot dziesmu, deju, teātri, sportu, amatniecību, tirdziņus un daudz ko citu. Dobeles Ceriņu svētki gan dobelniekiem, gan viesiem no dažādām Latvijas malām, ir vilinājums baudīt ceriņu ziedēšanas laiku un kopā būšanu novada svētkos.

Novada svētkus tradicionāli ievadīs Dobeles novada bērnu un skolu jaunatnes deju un dziesmu koncertu, kas notiks 24. maija vakarā Ķestermeža estrādē. 25. maijā Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā un apkārt esošajos parkos un skvēros visas dienas garumā būs iespēja izbaudīt daudzveidīgu mākslas, mūzikas, teātra, kino, sporta, amatniecības un izklaides programmu. Visu nedēļas nogali Dārzkopības institūta Ceriņu dārzā varēs baudīt selekcionāra Pētera Upīša ziedošo mantojumu, savukārt 26. maija vakarā norisināsies klasiskās un opermūzikas koncerts “Klasika ceriņos”.

Kā katru gadu, Dobeles novada svētkos būs iespēja redzēt profesionālos un pašmāju māksliniekus, kā arī pašiem līdzdarboties dažādās aktivitātēs. Līdzās notikumiem, kas kļuvuši par ikgadēju tradīciju, kā, piemēram, novada svētku gājiens un nakts balle, būs arī pārsteigumi – Latvijā vēl neredzēti, īpaši Dobeles Ceriņu svētkiem radīti unikāli lielformāta ceriņu ziedi, kurus gatavojusi māksliniece Jeļena Egliņa. Izvērsts pasākumu programmas izklāsts sekos aprīļa vidū.

ORGANIZATORS: Dobeles pilsētas kultūras nams, Dārzkopības institūts.

ATBALSTĪTĀJS: Dobeles novada pašvaldība.

INFORMĀCIJA: www.kulturadobele.lv, www.darzkopibasinstituts.lv

KONTAKTI: dpkn pasākumu producents Rihards Gāle (28341409; rihards.gale@dobele.lv)

Pievienots 14/03/2019