Pārlekt uz galveno saturu

Nedēļas nogalē aicina doties divos izzinošos pārgājienos un iepazīt LLU fakultātes

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs nedēļas nogalē aicina doties divos pārgājienos gides Inas Jurģes vadībā – sestdien, 16. martā, doties garākā pastaigā pa Jelgavu un iepazīt Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) fakultātes, bet svētdien, 17. martā, piedalīties cikla “Tavas saknes tavā zemē” pārgājienā Jelgavas novadā.

Sestdien, 16. martā, plkst. 12.20 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa startēs pārgājiens pa Jelgavu, kura laikā būs iespēja iepazīt Jelgavu kā pilsētu ar senām augstākās izglītības tradīcijām. Gide I. Jurģe jau pagājušajā gadā organizēja pārgājienu, kas bija veltīts studentiem, un tika apciemotas četras no universitātes astoņām fakultātēm, šajā reizē varēs iepazīt vēl citas fakultātes.

Pārgājiena laikā paredzēts apskatīt Lauksaimniecības fakultātes Agrobiotehnoloģiju institūtu Strazdu ielā, kur ir fakultātes laboratorija un arī dažādu analīžu laboratorija, kā arī siltumnīcas, dažādās kolekcijas un ogulāju audzēšanas tehnoloģijas, iepazīt vienu no senākajām universitātes fakultātēm – Meža fakultāti, viesoties Tehniskajā fakultātē, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē, kā arī Vides un būvzinātņu fakultātē. Pārgājiena ilgums plānots apmēram sešas stundas. Dalības maksa 2 EUR par studentisku cienastu.

Savukārt svētdien, 17. martā, plkst. 10.00 var doties cikla “Tavas saknes tavā zemē” pārgājienā pa Jelgavas novada Līvbērzes un Glūdas pagastiem. Pārgājiena dalībnieki apskatīs Līvbērzes staciju, Līvbērzes Svētā Jāzepa Romas katoļu baznīcu un viesosies strausu audzētavā “Mazzariņi”, kur varēs iepazīt pasaules lielākos putnus.

Tāpat pārgājiena laikā būs iespēja pabūt arī Dobeles novadā – Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā "Pikšas". Ekspozīcija veltīta K. Ulmaņa dzīves gājumam un to varēs izzināt vietējā gida stāstījumā. Dalības maksa 10 EUR par viesošanos objektos un pusdienām (karstu zupu). Pārgājiena sākums no Jelgavas autoostas.

Pārgājiens pa LLU fakultātēm norisināsies sestdien, 16. martā, plkst. 12.20 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa 2.00 EUR. Savukārt pārgājiens “Tavas saknes tavā zemē” Jelgavas novadā norisināsies svētdien, 17. martā, plkst. 10.00 ar izbraukšanu uz Līvbērzi no Jelgavas autoostas Pasta ielā 26. Dalības maksa 10.00 EUR. Autobusa biļetes turp un atpakaļ katrā virzienā 2.25 EUR. Pieteikšanās abiem pārgājieniem pa tālruni: 29916889 vai e-pastu: inajurge@inbox.lv. Plašāka informācija www.visit.jelgava.lv.

Pievienots 14/03/2019