Pārlekt uz galveno saturu

Jaunos doktorus un maģistrus aicina pieteikties ALTUM balvas konkursam

Attēla autors: No LLU arhīva

Līdz 15. aprīlim jaunie zinātnieki, kuri veikuši lauku attīstības zinātniskos pētījumus, aicināti pieteikties Attīstības finanšu institūcijas ALTUM balvas konkursā. Tā izveidota, lai veicinātu lauku attīstības projektu kreditēšanu, atbalstītu LLU studējošo iesaistīšanu zinātniskajos pētījumos un novērtētu to ieguldījumu lauku attīstībā.

Balva tiek piešķirta par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu.

Balva tiek piešķirta divas reizes gadā jaunajam doktoram vai maģistrantam, kuri konkursa pieteikuma iesniegšanas brīdī nav vecāki par 35 (trīsdesmit pieciem) gadiem un veikuši lauku attīstības zinātniskos pētījumus, kā arī veiktais pētījums sekmē uzņēmējdarbības idejas īstenošanu, sniedz ieguldījumu Latvijas lauku attīstības zinātniskajos pētījumos, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju un uzņēmējdarbību laukos. Detalizētu konkursam iesniedzamo dokumentu sarakstu lūgums skatīt šeit.

Balvas vērtība ir 400 (četri simti) eiro, kas var būt arī sadalīta pēc komisijas ieteikuma vairākiem pretendentiem. Balvas summu veido Attīstības finanšu institūcijas ALTUM mērķziedojums.

Balva izveidota sadarbības starp LLU, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju (LLMZA) un Altum ietvaros. 

Balvas pretendentiem līdz 2019. gada 15. aprīlim jāiesniedz pieteikums LLU Zinātnes un projektu attīstības centrā, 189. telpā, Lielā ielā 2, Jelgavā, LV-3001, tālrunis 63005685.

Pievienots 18/03/2019