Pārlekt uz galveno saturu

"EIT Food" pagarina pieteikšanos studentu praksei un jaunuzņēmumu konkursam

Attēla autors: No LLU arhīva

"EIT Food" ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta Inovāciju kopienām, kas ierindo Eiropu pārtikas inovācijas un ražošanas globālās revolūcijas centrā. "EIT Food" aktivitātes vērstas uz atbalstu jaunu ideju komercializācijai, nodrošinot apmācības, mentoringu, koučingu, agrīnu inkubāciju, akcelerāciju, palīdzību prototipēšanā. Būtiska ir arī industrijas, jaunuzņēmumu un zinātnieku sadarbības stiprināšana, tīkla veidošana. "EIT Food Hub Latvia" aktivitātes organizē RTU Dizaina fabrika sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Pārtikas un veterināro dienestu un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "BIOR".

Studentiem ir iespēja pretendēt uz apmaksātu praksi vadošajos Eiropas uzņēmumos, piesakoties līdz 13. maijam "RIS Fellowships Internship" vai  "RIS Talents" programmā. 

"RIS Fellowships Internship" aicināti pieteikties maģistratūras studenti  un "RIS Talents" doktorantūras studenti, kuri vēlas gūt pieredzi starptautiskos uzņēmumos pārtikas industrijā. Prakse ilgs trīs līdz sešus mēnešus no jūlija līdz decembrim. 

Maģistrantūras studenti dalībai «RIS Fellowships Internship» saņems 1350 eiro lielu ikmēneša stipendiju, bet doktoranti dalībai «RIS Talents» - 2000 eiro ikmēneša stipendiju. 

Pieteikšanās: https://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/ 

Savukārt īdz 12. maijam notiek pieteikšanās «Inovāciju balvai» («Innovation Prize») – jauno ideju/jaunuzņēmēju konkursam. RTU Dizaina fabrika aicina ideju autorus un jaunuzņēmumus  piedalīties konkursā, līdz 1. maijam piesakot idejas, kas radīs pievienoto vērtību pārtikas nozarei, sākot no ražošanas optimizācijas risinājumiem, jauna iepakojuma, pārtikas piedevām līdz produktu līnijām. Visiem konkursa dalībniekiem būs iespēja piedalīties Demo dienā Baltijas lielākā pārtikas industrijas izstādē «Riga Food 2019», kas no 4. līdz 7. septembrim notiks starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, un prezentēt savu risinājumu plašai publikai. Divi no dalībniekiem saņems grantu – pirmās vietas ieguvējam tie būs 10 tūkst. eiro, bet otrās vietas ieguvējam – pieci tūkst. eiro. Iegūt papildu informāciju un pieteikties dalībai iespējams mājaslapā.

Pieteikšanās: https://www.eitfood.eu/programmes/innovationprizes 

Bet no 12.maija līdz 15. maijam iespējams pieteikties dalībai "EIT Food Government Executive Academy" – apmācību un tīklošanās programmai pārtikas nozares ekspertiem. Programma tiek fokusēta uz stratēģijas izstrādi un pārtikas nozares saistīto sistēmu ekspertīzi. Tā ir bezmaksas programma nozares profesionāļiem, dalībnieku ceļa izdevumi tiek segti no programmas. Programma paredz dažādas aktivitātes, piemēram jūnijā būs tiešsaistes apmācības (4 vebināri), bet 25.-27. septembrī Polijā notiks klātienes apmācības.

Informācija šeit: http://academy.eitfood.uw.edu.pl 

 

logo

logo 2

Pievienots 30/04/2019