Pārlekt uz galveno saturu

LLU jau 25. reizi norisināsies starptautiska konference par lauku attīstību

No 15. līdz 17. maijam LLU Jelgavā norisināsies 25. Starptautiskā konference “Research for Rural Development” (“Zinātne lauku attīstībai”), kurā dažādu zinātņu nozaru pētnieki ziņos un diskutēs par aktuālām pētījumu atziņām lauku attīstībā. Jau ierasti konferences dalībnieku vidū vairums ir jauno zinātnieku un doktora grādu pretendentu.

Konferences atklāšana plānota 15. maijā plkst. 10.00 Jelgavas pils Sudraba zālē ar LLU rektores Irinas Pilveres ievadvārdiem un trīs zinātniskajā sabiedrībā atpazīstamu LLU zinātnieču – Ingas Ciprovičas, Zintas Gailes un Irinas Arhipovas – ziņojumiem pārtikas, lauksaimniecības un inženierzinātnēs.

Konferences tematika aptver plašu jautājumu loku, līdz ar to tās darbs tiks organizēts 9 atsevišķās sekcijās, no kurām lielākās jau tradicionāli būs ekonomikas zinātnē ar 40 ziņojumiem un meža zinātnēs un kokapstrādē ar 25 pētnieku ziņojumiem.  Interesenti aicināti piedalīties arī citu zinātņu nozaru sekcijās: lauksaimniecības zinātnes (22 ziņojumi), pārtikas zinātnes (9 ziņojumi), veterinārmedicīna (17 ziņojumi), lauksaimniecības inženierzinātnes, vides un būvzinātnes un ainavu arhitektūra (21 ziņojums), ūdenssaimniecība (3 ziņojumi), informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (4 ziņojumi), izglītība (7 ziņojumi).

Plānots, ka konferencē kopumā piedalīsies 166 zinātnieki no Lietuvas, Krievijas, Kazahstānas, Polijas, Čehijas, Itālijas, Indijas, Ukrainas, Ungārijas, Turcijas, Zviedrijas un Latvijas.

Savukārt konferences zinātnisko rakstu krājumiem (Volume 1 un Volume 2) iesniegti 99 zinātnisko rakstu manuskripti, kurus pēc konferences vērtēs ekspertu komisija.

Kā informē ilggadēja konferences organizācijas komitejas vadītāja Ausma Markevica, šī gada konference ir īpaša, jo tai aprit skaista jubileja – 25 gadi. Šo gadu laikā tā kļuvusi par starptautiski atpazīstamu zinātnieku diskusiju vietu, kuras ietvaros izdotos rakstus savos krājumos iekļauj pasaulē zināmas zinātnisko rakstu datubāzes. Liels nopelns konferences zinātniskās kvalitātes paaugstināšanā ir Zinātnisko rakstu redkolēģijas vadītājai, profesorei Zintai Gailei, bet konferences organizatoriskā līmeņa celšanā - LLU Lietvedības daļas vadītājai Nadežda Karpovai-Sadigovai.

Plašāka konferences programma pieejama šeit.

 

Pievienots 10/05/2019