Pārlekt uz galveno saturu

VBF skatāma ceļojošā foto izstāde „Radošā inženierija II”

Ceļu pie skatītājiem augstvērtīgu būvobjektu foto izstāde “Radošā inženierija” sāka 2018.gada oktobrī, viesojoties pašvaldībās, tirdzniecības centros, ministrijās, izglītības iestādēs. No 2019.gada 4.maija izstāde aplūkojama LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) pirmā stāva vestibilā (Akadēmijas iela 19, Jelgava).

Izstādi veido 18 lielformāta planšetes ar fotostāstiem, kur fiksēti iedvesmojoši un pārsteidzoši būvobjektu tapšanas mirkļi, kā arī gatavas ēkas un būves. Būvniecības ikdiena ir tikpat interesanta un sarežģīta kā labs teātra uzvedums, profesionālu speciālistu vadībā top visai sabiedrībai noderīgas būves – loģistikas parki, moli, tilti, baseini, ceļi, viesnīcas un citi objekti. Šī izstāde ir stāsts par aizkulisēm, kas raisa interesi, jo daudziem no šiem objektiem ir piemērots ierobežotas pieejamības statuss. Izstādes organizatoriem tika vēlīgi piedāvāts ielūkoties objektos, fiksēt labākos momentus fotogrāfijās, lai ar savām atklāsmēm padalītos ar visu sabiedrību.

Izstādē eksponēti sekojoši objekti – Rīgas cirka fasādes rekonstrukcija, peldbaseinu būvniecība visā Latvijā, Ventspils Dienvidu mola atjaunošana, tramvaja līnijas un pieguļošās teritorijas kompleksā rekonstrukcija Liepājā, ceļu posma rekonstrukcija maršrutā Ventspils – Liepāja, tilta pār Gauju Siguldā pārbūve, biogāzu ražotņu būvniecība Latvijā un Igaunijā, unikāli un augstas meistarības koka darbi objektos visā Latvijā, “VGP Park Ķekava” būvniecība, komplicētā Mežaparka estrādes pārbūve, sarežģītas arhitektoniskās formas Wellton Riverside SPA Hotel būvniecība, dizaina vidusskolas “Saules skolas” jauno korpusu būvniecība Daugavpilī, atraktīvas arhitektūras apakšstacijas būvniecība Lapeņu ielā Rīgā, digitālās strūklakas izveide Ogrē, Valmieras stadiona un manēžas būvniecība, Ventspils mūzikas vidusskolas ar koncertzāli būvniecība, Alojas uzņēmējdarbības atbalsta centra – bibliotēkas “Sala” būvniecība.

Izstādes organizators biedrība “Building Design and Construction Council” (BDCC, www.buvniekupadome.lv), izstādes atbalstītāji uzņēmumi “CTB”, “YIT”, “BMGS”, “Abora”, “Fima”. Plašāka informācija Gunita Jansone, 29407147, gunita.jansone@inbox.lv, Agrita Lūse, 28373794, agrita.luse@gmail.com.

Pievienots 13/05/2019