Pārlekt uz galveno saturu

LLU izcīna bronzu Latvijas 29. Universiādes kopvērtējumā

Attēla autors: No LLU arhīva

Studenti no 24 dažādām Latvijas augstākās izglītības iestādēm visa 2018./2019. studiju gada garumā sacentās 23  dažādos sporta veidos Latvijas 29. Universiādes ietvaros. Sacensības norisinājās kā vīriešu, tā arī sieviešu konkurencē. Kā ierasts dalību ņēma Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), kas vīriešu ieskaitē izcīnīja bronzu, bet sieviešu kopvērtējumā ieņēma 5. vietu.

Latvijas 29. Universiādē vīriešu ieskaitē godalgas tika sadalītas 14 dažādos sporta veidos, bet kopvērtējumā tika skaitīti katras augstskolas labākie uzrādītie rezultāti 10 sporta veidos. Kopumā vīriešu konkurencē piedalījās studenti no 21 Latvijas augstākās izglītības iestādes. Lielajā konkurencē LLU ar 119 punktiem izcīnīja 3.vietu, piekāpjoties sīvā cīņā čempioniem Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai (LSPA, 128 punkti) un 2. vietas ieguvējiem Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU, 127 punkti).

Dāmas 29. Universiādē spēkus samēroja 10 dažādos sporta veidos, no kuriem katra augstskola kopvērtējumā summēja punktus no labākajiem 7 sporta veidiem. Šī gada Universiādē vismaz vienā sporta veidā piedalījās studentes no 13 Latvijas augstākajām mācību iestādēm. LLU sieviešu konkurencē ar 78 punktiem ierindojās 5. vietā. Par Latvijas 29. Universiādes čempionēm tika kronētas LSPA studentes (96 punkti), kamēr 2. vietu izcīnīja RTU (91 punkts).

LLU Sporta centrs saka lielu paldies visiem treneriem un sportistiem par veiksmīgajiem startiem Latvijas 29. Universiādē

Pievienots 12/06/2019