Pārlekt uz galveno saturu

Izcilības diplomus saņems četras LLU absolventes

Attēla autors: No LLU arhīva

2019. gada vasarā Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) absolvēs vairāk kā 600 jaunie bakalauri un maģistri, no tiem četras studentes – Madara Ratkēviča, Anastasia Elizabeth Taggart, Amanda Kļaviņa un Kristīna Grausa, kuras saņems izcilības jeb "sarkanos" diplomus.

Jau nākamajā nedēļā, 18. jūnijā, izlaidums Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) absolventiem, kuru vidū ir divas no četrām LLU 2019. gada izcilniecēm.

Madara Ratkēviča ir no Rīgas, bet pēc vidusskolas beigšanas uzsāka studijas LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studiju programmā "Organizācijas un sabiedrības pārvalde", izvēloties e-studiju formu un apgūstot programmu tālmācībā. Trīs studiju gadu laikā studentes vidējā svērtā atzīme bija 9,3 balles. Madara savā bakalaura darbā izstrādāja tēmu "Sadarbība starp zinātniekiem un uzņēmējiem Zemgales reģionā".

Anastasia Elizabeth Taggart dzimusi ASV, bet šogad absolvēs LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studiju programmu "Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija". Studente, akadēmiskā bakalaura grāda iegūšanai, izstrādājusi noslēguma darbu "Vērtību salīdzinājums starp Valdorfa un vispārējās izglītības iestādēm Latvijā un ASV". Anastasia studiju laikā uzrādījusi teicamus rezultātus un viņas vidējā atzīme bija 9 balles.

Savukārt divas izcilnieces no LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) diplomus saņems 19. jūnijā  LLU Aulā Jelgavas pilī. 

Amanda Kļaviņa ir no Viesītes novada un šogad absolvēs LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) studiju programmu "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai", kur vidējā atzīme studiju laikā bijusi 9,5 balles. Amanda bakalaura darbā rakstījusi par tēmu "Acu zīlīšu izsekošana un sejas vaibstu atpazīšana ainavas novērtēšanā".

Savukārt Kristīna Grausa ir no Dobeles un šogad arī absolvēs LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) studiju programmu "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai". Izcilniece rakstījusi bakalauru darbu par tēmu "Robotu sadarbības algoritmu iekļaušana studiju kursa realizācijā," bet studiju gados vidējā atzīmē sasniegusi 9,5 balles.

Izcilās absolventes izlaidumos tiks sveiktas ārpus kārtas un viņas pirmās saņems dokumentus par augstākās izglītības iegūšanu sarkanos vākos, kā arī pateicības no LLU rektores un fakultātes par augsto sasniegumu studijās.

LLU izcilības diplomu pasniedz absolventiem, kuriem studiju laikā vismaz 75 procenti no atzīmēm bijušas 9 vai 10 un nav vērtējumu, kas zemāki par 7 ballēm. Tāpat diploma pretendentam valsts eksāmeni vai studiju noslēguma darbi jāaizstāv ar 9 vai 10 ballēm. Izcilības jeb "sarkanais diploms" ir pierādījums jauniešu augstajām darba spējām, disciplīnai un nopietnajai attieksmei pret studiju darbu.

Intervijas ar katru no izcilajām absolventēm par to panākumiem studijās un nākotnes plāniem varēsiet lasīt  jūlijā LLU mājaslapā.

Pievienots 13/06/2019