Pārlekt uz galveno saturu

LLU dominē Latvijas 29. Universiādes sacensībās orientēšanās

30. maijā, Tērvetē, norisinājās Latvijas 29. Universiādes sacensības orientēšanās sportā. Latvijā dominējošo sniegumu uzrādīja Latvijas Lauksaimniecības universitāte, kas triumfēja gan sieviešu, gan vīriešu konkurences augstskolu kopvērtējumos.

Sieviešu orientēšanās sacensībās visu goda pjedestālu aizņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) pārstāves. Pirmo vietu izcīnīja Ieva Ivbule, kura 5,3 kilometrus garo distanci veica 53 minūtēs un 4 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Sabīne Oficiere, kas finišēja ar rezultātu 59 minūtēs un 37 sekundēs, bet trešo vietu ieguvusī Dagnija Tērauda trasi noslēdza pēc 1 stundas, 4 minūtēm un 14 sekundēm. Pirmās trīs vietas individuālajā vērtējumā nodrošināja LLU studentēm pirmo vietu 29. Universiādes orientēšanās sacensību kopvērtējumā starp sievietēm.

LLU studenti neiepalika no LLU dāmu veikuma un arī aizņēma visu goda pjedestālu. Zelta medaļu ieguva Andis Rešķis, kurš 7,3 kilometru garo trasi pievarēja pēc 48 minūtēm un 52 sekundēm. Sudraba medaļu izcīnīja Aivis Siliņš, kas atpalika no uzvarētājā 2 minūtes un 5 sekundes (50 minūtes un 57 sekundes). Savukārt uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena stājās Jānis Sapats, kurš trasi veica 59 minūtēs un 31 sekundē. LLU studentu dominējošais sniegums palīdzēja iegūt pārliecinošu pirmo vietu vīriešu konkurences kopvērtējumā.

Pievienots 19/06/2019