Pārlekt uz galveno saturu

Pilngadību sasniegusī Informācijas tehnoloģiju fakultāte sveic jaunos absolventus

19. jūnijā LLU Aulā augstākās izglītības diplomus saņēma Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) 46 jaunie absolventi – programmēšanas inženieri, datorvadības un datorzinātnes bakalauri un informācijas tehnoloģiju maģistri. Fakultātei šis ir īpašs gads, jo, runājot ITF dekāna Gata Vītola vārdiem, tā ir sasniegusi savu pilngadību – apritējuši 18 gadi, kopš Jelgavā izveidota ITF.

“Ko 18 gadi nozīmē fakultātei? Mūsu absolventi jau ir sastopami lielākajā daļā Latvijas IT uzņēmumu un daļa arī ārvalstu uzņēmumos. Tas nozīmē to, ka pie mums jau studē iepriekšējo gadu absolventu brāļi, māsas un par studijām interesējas viņu atvases. Tas arī nozīmē to, ka jau 15 gadus mūsu absolventi strādā un attīsta otru Latvijas lielāko eksporta preci – IT pakalpojumus. Tas arī nozīmē to, ka 19 absolventi ir kļuvuši par mūsu fakultātes lektoriem, docentiem, asociētiem profesoriem un dekānu,” ar vieglu humoru par sevi kā vienu no fakultātes absolventiem teic dekāns Gatis Vītols.

Īpašajā jubilejas gadā diplomus izlaidumā saņēma 39 pamatstudiju absolventi, no kuriem 25 studējuši programmā “Datorvadība un datorzinātne” un 14 studējuši programmā “Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai”. Pēdējie ir šobrīd Latvijā un pasaulē plaši pieprasītie programmētāji, kuri savos studiju noslēguma darbos izstrādājuši risinājumus ļoti dažādām nozarēm – lauksaimniecībai, pedagoģijai, tekstilražošanai, enerģētikai un citām.

Turklāt programmēšanas inženiera kvalifikāciju un augstākās izglītības diplomus ar izcilību saņēma divas absolventes - Amanda Kļaviņa un Kristīna Gausa. Izcilības jeb "sarkanais diploms", kā tas nodēvēts sarkano vāku dēļ, ir pierādījums jauniešu augstajām darba spējām, disciplīnai un nopietnajai attieksmei pret studiju darbu. To pasniedz absolventiem, kuriem studiju laikā vismaz 75 procenti no atzīmēm bijušas 9 vai 10 un nav vērtējumu, kas zemāki par 7 ballēm. Tāpat valsts eksāmeni vai studiju noslēguma darbi ir aizstāvēti ar 9 vai 10 ballēm.

Savukārt augstākā līmeņa studiju programmā “Informācijas tehnoloģijas” šogad diplomus saņēma 7 absolventi, no kuriem viens students Jose Augustine ir fakultātes pirmais ārvalstu absolvents. ITF mācībspēku augstā kompetence un starptautiskā konkurētspēja ir bijis iemesls, kāpēc studijas sākuši un turpina jau vairāki citu valstu pārstāvji.

Absolventus izlaidumā sveica ģimenes, draugi un dažādu organizāciju pārstāvji, kuru darbībā ITF studenti aktīvi iesaistījušies studiju laikā. Apsveikuma vārdus teica arī LLU rektore Irina Pilvere un izteica atzinību absolventiem par uzticēšanos augstākajai izglītībai. Viņa atgādināja, ka universitātes un fakultātes durvis vienmēr ir plaši atvērtas. Kā novēlējumu absolventiem G. Vītols izteica savu redzējumu par nākotni: “Eiropas Komisija prognozē, ka 2030. gadā lielākais pieprasījums pēc IT speciālistiem būs tieši Latvijā. Līdz tam laikam, es ceru, ka lielākā daļa no jums jau būs tie, kas šos jaunos IT speciālistus nodarbinās. Jūs būsiet kļuvuši par vecākajiem programmētājiem, projektu vadītājiem un jaunu IT uzņēmumu vadītājiem.”

ITF Jelgavā ir dibināta 2001. gadā un ir jaunākā universitātes fakultāte. Savas neilgās darbības laikā tā spējusi uzkrāt zināšanas un apvienot kompetentus mācībspēkus un zinātniekus, kuriem uzticas IT uzņēmumi Latvijā un arvien vairāk uzticas studētgribētāji, atzīstot, ka fakultāte piedāvā gan spēcīgas teorētiskās zināšanas, gan ar tām sasaistītas prasmes, kas nepieciešamas veiksmīgai konkurētspējai darba tirgū. To apliecina arī ikgadēji apbalvojumi ITF studentiem par viņu izstrādātajiem bakalaura un maģistra darbiem, kas tapuši fakultātē.

Turpmāko divu nedēļu laikā izlaiduma fotogrāfijas varēs lejuplādēt, izmantojot šo saiti. 

Pievienots 20/06/2019