Pārlekt uz galveno saturu

Pārtikas tehnoloģijas fakultātes izlaidumā labākās absolventes saņem izcilības balvu

20. jūnijā LLU Aulā augstākās izglītības diplomus saņēma inženierzinātņu maģistri un bakalauri, pārtikas tehnologi, restorānu un viesnīcu vadītāji, kuri par savu studiju vietu bija izvēlējušies Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF). Kopumā fakultāti šogad absolvē 76 studenti, no kuriem 3 studentes savus diplomus starpaugstskolu studiju programmas “Uzturzinātne” ietvaros jau ir saņēmušas Rīgā.

Diplomus izlaidumā saņēma pamatstudiju programmu absolventi, no kuriem 10 studēja programmā “Pārtikas kvalitāte un inovācijas” (bij. “Pārtikas zinības”), 25 absolventi, kuri studēja programmā “Pārtikas produktu tehnoloģija” un 26 absolventi, kuri studēja programmā “Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība”. Savukārt augstākā līmeņa studiju programmu “Pārtikas zinātne” absolvēja 12 maģistri. Tos absolventiem svinīgi pasniedza LLU studiju prorektors Aigars Laizāns, novēlot sekmes turpmākajā karjerā.

Turklāt četras absolventes par augstā līmenī izstrādātiem un aizstāvētiem studiju noslēguma darbiem līdztekus diplomiem saņēma arī PTF dekāna finansētu izcilības balvu. To par savu kvalitatīvo darbu ieguva Anna Marija Klausītāja, Laura Lasmane, Jekaterina Bujaka un Madara Bārtule.

“Absolventi, mēs lepojamies ar katru no jums! Izdzīvoti skaisti gadi. Esat rosīgi darbojušies un gods godam izdarījuši savu vienīgo darbu – veiksmīgi nokārtojuši studiju pārbaudījumus un aizstāvējuši savus studiju noslēguma darbus. Diploms ir apliecinājums tam, ka no studentiem esat izauguši par speciālistiem, kas noteiks turpmāko nozares attīstību. Lai šis dokuments ir kā stimuls neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt savu izaugsmi, izvirzot arvien jaunus un drosmīgus mērķus,” izlaiduma sākumā teica M. Šabovics.

Viņš arī īpaši sveica studentes, kuras visā studiju laikā guvušas labas un teicamas sekmes - Agnesi Līvu Gilneri, Rūtu Kažemaku, Annu Mariju Klausītāju, Elīnu Šternu Stirni, Edvardu Dumpi, Lauru Lasmani, Ilvu Baumani, Jekaterinu Bujaku, Aļonu Jefimovu, Lauru Ķirsi, Alisi Misuli, Aigu Pinni, Madaru Bārtuli, Lauru Freimani, Leldi Kuļikovsku, Irinu Orlovsku, Unu Ozoliņu un Ievu Paeglīti. Šo studenšu godprātīgā attieksme pret studijām ir galvenais iemesls, kāpēc fakultāte tās aicina turpināt studijas augstākā izglītības līmenī.

“Visi zinām, ka mūsu lielāko dzīves daļu aizpilda darbs, un vienīgais veids, kā būt apmierinātam ar sevi un darbu, ir darīt izcilas lietas. Vienīgais veids, kā darīt izcilas lietas, ir tās patiesi mīlēt. Ja vēl neesat atraduši savu sapņu vietu, meklējiet to un neapstājaties. Kā jau labās attiecības – ar gadiem viss kļūs labāks un skaidrāks. Alberts Einšteins ir teicis, ka dzīve ir kā braukšana ar velosipēdu – lai noturētu līdzsvaru ir jāturpina braukt! Novēlu visiem nekad savas karjeras veidošanā neapstāties pie sasniegtā un vienmēr tiekties uz ideāliem,” absolventiem vēlēja M. Šabovics.

2019. gada jūnijā PTF aizvadīja savu 74. izlaidumu un 76 jaunie absolventi ir neliela daļa no plašās pārtikas zinātnieku, tehnologu un viesmīlības nozares vadītāju saimes, kuri fakultātes ilgās pastāvēšanas laikā augstāko izglītību ieguvuši Jelgavā.

Turpmākajās divās nedēļās iespējams lejuplādēt visus izlaiduma foto, izmantojot šo saiti. 

Pievienots 21/06/2019