Pārlekt uz galveno saturu

LLU sadarbībā ar SIA "Peri" dibina jaunu stipendiju būvniecības studentiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien, 29. augustā, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) parakstīja sadarbības līgumu ar SIA "Peri," kā mērķis ir sniegt finansiālu atbalstu talantīgiem, zinošiem un aktīviem LLU Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Būvniecība" studentiem.

"Būvniecības nozarē īpaši šobrīd trūkst spējīgas darba rokas, bet, attīstoties nozarei kopumā un ieviešot dažādas digitālās un informācijas sistēmas, ir cerība, ka studentu skaits būvniecības jomā pieaugs," stāsta SIA “Peri” valdes loceklis E. Misāns, piebilstot, ka sadarbības rezultātā ir daudz lielāka iespēja piesaistīt un atbalstīt topošos inženierus.

Stipendijas nolikumu LLU Rektorāta sēžu zālē parakstīja SIA "Peri" valdes loceklis Egīls Misāns un LLU Attīstības fonda valdes priekšsēdētājs Kaspars Vārtukapteinis.

Savukārt K. Vārtukapteinis ir pārliecināts, ka studentiem SIA "Peri" uzņēmuma stipendija dos zināmu stimulu un atbalstu studiju procesā. 

Stipendija paredzēta, lai veicinātu Latvijas būvniecības nozares attīstību, atbalstot topošos nozares speciālistus. Stipendijai pieteikties aicināti valsts budžeta finansēti studiju programmas "Būvniecība” 1. kursa studenti, kuri nokārtojuši pavasara sesiju, kā arī studiju procesā uzrādījuši labas un izcilas sekmes. Stipendijas apmērs, kas stipendiātam tiek piešķirts ar studijām saistītu izdevumu segšanai, nepārsniedz 1000.00 eiro studiju gadā laikā.

SIA "Peri" dibināts 1969. gadā un ir viens no lielākajiem veidņu un sastatņu ražotājiem pasaulē, savukārt galvenais birojs un rūpnīca atrodas Vācijā, Vaisenhornā, Ulmas tuvumā. Pasaulē šobrīd darbojas vairāk nekā 70 uzņēmuma filiāles un ap 140 loģistikas centri. Uzņēmuma veiksmes pamatā ir pastāvīga izaugsme un stipras pamatvērtības, tas joprojām pieder uzņēmuma dibinātājiem.

 

Pievienots 29/08/2019