Pārlekt uz galveno saturu

Imatrikulēti 967 jaunie LLU studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

2. septembrī LLU Jelgavas pils pagalmā aizvadīts Imatrikulācijas akts, kurā, piedaloties visu fakultāšu pamatstudiju 1. kursa studentiem, LLU vadībai, Jelgavas pilsētas vadībai un studentu korporācijām, svinīgi sveikti LLU studentu saimē 967 jaunie studenti, kuri studijas Jelgavā sāks šajā rudenī.

"Kāpēc mūsu universitāti dēvē par Latvijas Labāko universitāti? Pirmkārt, mūsu universitātei ir ļoti senas tradīcijas. Jau 156 gadus mēs turpinām to, ko aizsākuši mūsu senči. Otrkārt, mēs ejam līdzi laikam – atjaunojam infrastruktūru, iegādājamies jaunas, modernas iekārtas, aprīkojumus un IT risinājumus. Treškārt, jūs studēsiet Jelgavā – studentu galvaspilsētā. Šajā pilsētā ikviena vieta ir piepildīta ar jūsu enerģiju un degsmi. Ceturtkārt, jūs studēsiet Jelgavas pilī, kas ir lielākā pils Baltijas valstīs. Līdz ar to es ceru, ka jūs šeit ne tikai iegūsiet zināšanas, bet izmantosiet tās daudzās iespējas, ko dod studentu dzīve – aktīvi darbosieties LLU un fakultāšu studējošo pašpārvaldēs, korporācijās, mākslinieciskajos kolektīvos, sportā un piedalīsieties Erasmus+ apmaiņas programmā. Un pēc zināma laika ar jūsu pūlēm, iegūsiet labu augstāko izglītību ar pievienoto vērtību. Zināšanas ir drēbes, kuras vienmēr ir modē, ir kāpnes interesantām iespējām, ir vairogs un zobens absurda situācijās, ir recepte jaunu noslēpumu atklāšanai, ir ēdiens prātam, bez kura nav iespējama attīstība. Lai jums veicas šajā dzīves ceļā," LLU rektore Irina Pilvere sveic pirmā kursa studentus.

Tāpat studentus sveica Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, LLU Studentu pašpārvaldes bijušais vadītājs Gvido Bērziņš, Vides un būvzinātņu fakultātes 4. kursa studente un Senāta stipendiāte Lāsma Lūcija Vēbere, kā arī studentu korporāciju pārstāvji.

Savukārt Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, uzrunājot pirmkursniekus, novēlēja pieņemt izaicinājumus un tos attīstīt, kā arī lepoties ar to, ka esat Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti un variet studēt tieši Jelgavā.

Pēc svinīgā Imatrikulācijas akta visi klātesošie devās uz aleju Jelgavas pils dienvidu pusē, lai guldītu jaunu bruģakmeni akadēmiskajā ceļā, kas simbolizēs 2019. gada pirmkursnieku ceļa sākumu augstākajā izglītībā un nodotu studentu parakstītu vēstījumu nākamajām paaudzēm, kas turpmāk glabāsies LLU muzejā. 

Pievienots 02/09/2019