Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" sīvā cīņā piekāpjas HK "Kurbads"

Attēla autors: No LLU arhīva

2019. gada 18. septembrī HK “Zemgale/LLU” devās pirmā izbraukuma spēlē, kurā tikās ar Latvijas hokeja čempionāta vicečempioniem – HK “Kurbads”. Jelgavnieki ar Rustama Begova gūtiem vārtiem izvirzījās vadībā, bet spēles gaitā piekāpās ar rezultātu 1:3 (1:1; 0:1; 0:1).

Jelgavas komandas treneri pirms spēles un tās gaitā turpināja meklēt optimālos spēlētāju virknējums, jo vairāki hokejisti guvuši mikrotraumas gan pirms šīs spēles, gan arī tās gaitā. Traumēto spēlētāju skaits jau tuvojās tam, kurš parasti ir izslēgšanas spēļu sērijā. Savukārt “Kurbads” jau bija izcīnījis trīs uzvaras čempionāta sākumā, norādot, ka pēc sastāva ir praktiski optimālā stāvoklī.

Trešdaļa sākās diezgan vienlīdzīgi, bet izteikta kādas komandas pārsvara. Pirmajās sešās minūtēs hokejisti spēja uzmest tikai divas reizes uz katras komandas vārtiem. Bet tad sekoja zināms spēles lūzums. HK “Kurbads” aizsargs Hārdijs Parādnieks izdarīja spēka paņēmienu pret jelgavnieku uzbrucēju Gati Spruktu, kā rezultāta tika noraidīts līdz spēles beigām un atstājot savu komandu mazākumā uz piecām minūtēm. “Zemgale/LLU” spēlētājiem bija grūti nostāties ledus saimnieku zonā, bet trešdaļas vidū spēja izveidot ātru pretuzbrukumu un pēc Aleksandra Novikova un Juliāna Misjusa piespēlēm, vairākumu realizēja Rustams Begovs – 1:0. Diemžēl jelgavniekiem pietrūka disciplīnas un līdz trešdaļas beigām tika nopelnīti divi noraidījumi un četras sekundes līdz trešdaļas beigām “Kurbads” uzbrucējs Lauris Rancevs spēja vienu no tiem izmantot, izlīdzinot spēles rezultātu – 1:1.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” piecinieku virknējumi tika mainīti dēļ traumētiem spēlētājiem un arī spēle īsti nevedās. Bija grūtības ar iziešanu no zonas, ripas kontroli un piespēļu precizitāti. Tas deva iespēju “Kurbads” spēlētājiem veikt daudzus metienus uz Riharda Cimermaņa sargātiem vārtiem. Cimermanis vārtos darīja brīnumus un ilgu laiku atvairīja pretinieku raidītās ripas. Tomēr minūti un trīspadsmit sekundes līdz trešdaļas beigām viņu spēja pārspēt rīdzinieku uzbrucējs Mārcis Zembergs, izvirzot “Kurbads” minimālā vadībā – 1:2.

Trešajā trešdaļā “Zemgale/LLU” spēlētājiem daudz maz izdevās atjaunot saspēli savā starpā, bet īsti nostiprināties pretinieku zonā tā arī neizdevās. Bija divi trīs vārtu gūšanas momenti, bet veiksme bija rīdzinieku vārtsarga Ulda Čalpas pusē. Savukārt trešdaļas septītā minūtē jelgavnieki iemetienā savā zonā pieļāva nelielu kļūdu, kas ļāva “Kurbads” uzbrucējam Laurim Bajarunam panākt rezultātu – 1:3.

Uz “Zemgale/LLU” vārtsarga Riharda Cimermaņa vārtiem spēles gaitā tika izdarīti 42 metieni, 39 no kuriem viņš atvairīja. Savukārt par komandas labāko spēlētāju tika atzīts aizsargs Daniels Goršānovs, kurš pagodinājuma balvu saņēma no pašreizējā pusvidējā svara Eiropas un pasaules čempiona kikboksā Zaura Džavadova rokām.

“Zemgale/LLU” hokejisti pēc spēles nebija īsti apmierināti ar savu sniegumu, bet arī galīgi noskumuši arī nebija. Protams daudz mājas darbu ir jāpaveic, bet rīdzinieki neradīja sajūtu par īpašu pārspēku. Čempionāts ir tikai pašā sākumā un priekšā mūs gaida daudz interesantu spēļu. Nākamo spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs savās mājās, Jelgavas ledus hallē, kur 25. septembrī tiksies ar “Prizma/IHS” hokejistiem. Spēles sākums pulksten 19:30. 

Pievienots 18/09/2019