Pārlekt uz galveno saturu

Kanādas vēstnieks Latvijā un NATO pārstāvji viesojas LLU

Attēla autors: No LLU arhīva

19. septembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) ar rektori Irinu Pilveri un Starptautiskā sadarbības centra vadītāju Voldemāru Barisu oficiālā vizītē tikās Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss (H.E. Mr Kevin Rex) un NATO pārstāvji.

Tikšanās laikā klātesošie tika iepazīstināti ar universitātes studiju programmām, vēsturi, fakultātēm, pētniecības virzieniem, starptautisko mobilitāti, kā arī ar uzņēmēju un LLU zinātnieku sadarbības rezultātiem. Tāpat viesi arī apmainījās ar viedokļiem par izglītības iespējām Latvijā un Kanādā un turpmākās sadarbības iespējām vieslektoru uzņemšanā. Savukārt pēc oficiālās vizītes delegācija devās ekskursijā pa Jelgavas pili, apskatīja pils muzeju, iepazinās ar tās vēsturi un nozīmīgākajiem faktiem.

Jau pašlaik LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātei izveidojusies cieša sadarbība ar profesoru Brentu Makenziju (Brent McKenzie) no Guelpas Universitātes (University of Guelph) Kanādā, kurš lasījis studentiem lekciju ciklu par tehnoloģijām un pārtikas iegādi, tādējādi attīstot studentu svešvalodu zināšanas un paaugstinātot viņu konkurētspēju darba tirgū.  

Vizītē Kanādas vēstnieku Latvijā pavadīja arī Kanādas Bruņoto spēku pārstāvji – kapteinis Dereks Pižons, kapteinis Kails Batlers, Kanādas Militārā atašeja Latvijā asistente, seržante Žoela Beikere un kaprāle Lama Gazavi.

Šāda veida vizīte ar Kanādas vēstnieku Latvijā un NATO pārstāvjiem Jelgavā norisinājās pirmo reizi. Tās laikā viesi apmeklēja Jelgavas pilsētas domi, Jelgavas Valsts ģimnāziju, Jelgavas Skolēnu domi un Latvijas Lauksaimniecības universitāti.

Pievienots 19/09/2019