Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" sagrauj HK "Prizma/IHS"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta ceturtajā spēlē savās mājās HK “Zemgale/LLU” sagrauj HK “Prizma/IHS” ar rezultātu 6:2 (1:0; 2:2; 3:0). Spēlē ar pirmajiem sezonas vārtiem debitēja trīs spēlētāji – Danil Dolgushkin, Vladislavs Adeļsons un Ričards Bernhards. Aizsargs Daniels Goršanovs guva ne tikai savus pirmos vārtus sezonā, bet arī savus pirmos vārtus Optibet hokeja līgas karjerā.

Pēc iepriekšējās spēles, kurā tika piedzīvots zaudējums HK “Kurbads”, jelgavnieku galvenajam trenerim Valērijam Kuļibabam un viņa palīgiem Igoram Ļebedevam, Artūram Āboliņam nācās kārtējo reizi nācās ķertiem pie komandas komplektācijas jautājuma. Tieši tāpēc šajā spēlē sastāvs piedzīvoja vairākas debijas. Aizsargu rindās pirmo reizi stājās Eduards Fjodorovs, Renārs Kārkls un Deniss Berdņiks, bet pie uzbrucējiem – Egidijus Binkulis. Aizsargs Renārs Kārkls ir Jelgavas ledus sporta skolas audzēknis, kurš spēlēja gan Latvijas U20 izlasē, gan Krievija jaunatnes hokeja līgā, gan tika izmēģināt “Dinamo Rīga” sastāvā. Uzbrucēju rindas papildināja arī viens no komandas līderiem Vladislavs Adeļsons, kurš atlaba no pirmā spēlē gūtās traumas.

Pirmā trešdaļa sākās ar kuriozu atgadījumu, kurš notiek ārkārtīgi reti. HK “Prizma/IHS” uzvarēja pirmo iemetienu un uzbrucējam Kristiānam Zeltam izdevās izrauties uzbrukumā un ceturtā spēles sekundē atklāt spēles rezultātu. Kad tiesneši gribēja ierakstīt protokolā viņa gūtos vārtus, tika konstatēts, ka Zeltam pieteikumā ir nepareizi norādīts numurs. Šī misēkļa dēļ viņa gūtie vārti tika atcelti un viņam bija jāpamet spēles laukums. Turpinoties spēlei HK “Prizma/IHS” piederēja priekšroka ripas kontrolē un uzbrukumos. Jelgavnieku jaunie virknējumi un spēlētāji lēnam iejūtās spēlē, ka arī vairakkārt pārkāpa noteikumus. Rīdziniekiem pirmajā trešdaļā bija četras iespējas spēlēt vairākumā, bet nevienu no tām viņi neizmantoja. Savukārt HK “Zemgale/LLU” spēlētāji veidoja bīstamas situācijas reti, bet gruntīgi. Trešdaļas izskaņā pēc Juliāna Misjusa #8 piespēles, ātrā uzbrukumā devās Ričards Bernhards #15 un pie pašiem vārtiem viņš atdeva piespēli septiņpadsmit gadus vecam aizsargam Danielam Goršānovam #5, kurš precīzi ieraidīja ripu vārtos, atklājot spēles rezultātu un gūstot savus debija vārtus Optibet hokeja līgā – 1:0.

HK “Prizma/IHS” arī otro trešdaļu uzsāka aktīvāk par jelgavniekiem un jau trešdaļas trešajā minūtē viņi spēja izlīdzināt spēles rezultātu. Andrejs Smirnovs #13 raidīja vārtu no aizvārtes un tā atsitoties pret vārtsarga Reiņa Petkus #45 kājsargiem, ieslīdēja vārtos – 1:1. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji atjaunoja vadību pēc trim minūtēm, kad izmantoja pirmo vairākuma iespēju. Pēc aizsarga Alexander Kovyrin #33 piespēles uz vārtu priekšu, Juliāns Misjus #8 atdeva piespēli pie vārtiem brīvi stāvošam Aleksandram Novikovam #17, kurš ieradīja ripu vārtos, gūstot savus piektos sezonas vārtus – 2:1. Jelgavniekiem pēc gūtiem vārtiem pilnībā neizdevās pārņemt spēles vadību, jo jau piekto reizi bija jāspēlē mazākumā. Trešdaļas divpadsmitajā minūtē ar savu “nāvējošo” metienu varēja izcelties HK “Prizma/IHS” līderis Edijs Brahmanis, kurš izšāva ripu cauri Reiņa Petkus #45 kājsargiem, otro reizi spēlē panākot rezultāta izlīdzinājumu – 2:2. Pēc šī vārtu zaudējuma HK “Zemgale/LLU” spēlētāji pielietoja vairākus spēka paņēmienus, tādā veidā laužot spēles gaitu un pārņemot ripas kontroli savās rokās. Trešdaļas astoņpadsmitajā minūtē pēc Aleksandra Visocka #88 un Gata Sprukta #44 piespēlēm, ripu vārtos izdevās “iebakstīt” komandas līderim Vladislavam Adeļsonam #22 – 3:2.

Trešajā trešdaļā spēles kontroli pilnībā savās rokās pārņēma HK “Zemgale/LLU” spēlētāji. Piektajā trešdaļas minūtē, spēlējot vairākumā, pēc Gata Sprukta #44 piespēles, aizsargs Danil Dolgushkin #14 spēja apspēlēt četrus pretspēlētājus un ieraidīt ripu Nīklava Rauzas sargātos vārtos – 4:2. Sestajā trešdaļas minūtē HK “Zemgale/LLU” atkal izmanto vairākuma iespēju. Juliāns Misjus #8 spēcīgi raida ripu uz vārtiem, vārtsargs to atraida, bet ripa pārlido viņam pāri, kur to no gaisa vārtos ieraida Aleksandrs Novikovs #17, gūstot sestos sezonas vārtus – 5:2. Trešdaļas divpadsmitā minūtē uzbrukumā veiksmīgi pieslēdzās aizsargs Danil Dolgushkin #14 un pēc viņa precīzas piespēles savus pirmos sezonas vārtus guva Ričards Bernhards #15 – 6:2. Trešdaļas izskaņa HK “Prizma/IHS” bija iespēja izmantot lielo vairākumu, bet jelgavnieki kopā ar vārtsargu Reini Petkus #45 izdevās nosargāt savus vārtus, sagādājot trešo uzvaru no četrām čempionāta spēlēm.

Par spēles labāko spēlētāju HK “Zemgale/LLU” sastāvā tika atzīts uzbrucējs Vladislavs Adeļsons #22. Juliāns Misjus #8 spēlē savāca trīs punktus ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet pa diviem punktiem – Aleksandrs Novikovs #17 (2+0), Ričards Bernhards #15 (1+1), Danil Dolgushkin #14 (1+1), Gatis Sprukts (0+2). Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kopvērtējumā Juliāns Misjus #8 ar astoņiem punktiem ieņem otro vietu, bet Aleksandrs Novikovs ar septiņiem punktiem – trešo.

Nākamo spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs 28. septembrī izbraukumā Liepāja, kur tiksies ar HK “Liepāja”. Liepājnieki pirmajās četrās spēlēs izcīnīja divas uzvaras – pret “Prizma/IHS” un “Dinabuga”. HK “Mogo” viņi piekāpās ar rezultātu 1:6, bet savukārt HK “Kurbads” – tikai pēcspēles metienos ar rezultātu 2:3. Tieši spēle pret “Kurbads” var izmantot, kā marķieri, jo jelgavnieki viņiem piekāpās ar rezultātu – 1:3. Tas var liecināt, ka sīva un aizraujošā cīņa starp Jelgavas un Liepājas hokeja klubiem turpināsies arī šosezon.

Pievienots 26/09/2019