Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" aizvada debijas spēli Arēnā Rīga

Attēla autors: No LLU arhīva

2019. gada 6. oktobrī HK “Zemgale/LLU” aizvadīja savu debijas spēli “Arēna Rīga”, kur Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta ietvaros piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:3 PL (1:1; 1:1; 0:0; 0:1). Ar vārtu debijām spēlē atzīmējās uzbrucēji Raivis Kurnigins un Gatis Sprukts.

Sastāvi

HK “Zemgale/LLU” sastāvā, medicīnisku apstākļu dēļ, netika iekļauts viens no vadošiem uzbrucējiem un otrais rezultatīvākais Optibet hokeja līgas spēlētājs – Juliāns Misjus #8. Vārtos pēc divu spēļu pārtraukuma stājās Reinis Petkus #45. Aizsardzības līnijā spēlē nepiedalījās Mārtiņš Mežulis #83, Eduards Fjodorovs #25 un #9 Arnolds Lapainis (šajā pašā laikā startēja “Zemgale Juniors” sastāvā JAHL spēlē). Sastāvā netika arī uzbrucējs Rolands Dietlavs.

HK “Olimp” vārtus aizsargāja Ervīns Muštukovs, kurš to dara bez pārtraukumiem no čempionāta sākuma un uzrāda vienu no labākiem rezultātiem atvairīto metienu procentos. Sastāvā netika aizsargs Jānis Brakšs un uzbrucēji Vladislavs Koniševs, Verners Fricbergs, Dāvids Krūmiņš, Reinis Mārtiņš Lejnieks, Nikolajs Sirotkins.

Pirmā trešdaļa

HK “Olimp” spēlētājiem bija zināma priekšroka, jo viņi uz lielā “Arēna Rīga” ledus jau ir aizvadījuši treniņu un nedaudz pieraduši pie tā. Jelgavnieki savukārt cerēja pretinieku priekšroku kompensēt ar ātru spēli. Diemžēl plāni nepiepildījās pilnībā. HK “Zemgale/LLU” hokejistiem tomēr radās problēmas ar pierašanu pie ledus laukuma izmēriem, spožā apgaismojuma un visādām citām arēnas īpašībām. HK “Olimp” izmantoja šo apjukumu un iespieda viesus aizsardzības zonā, nomētājot Reiņa Petkus #45 sargātos vārtus. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji sāka atgūties trešdaļas vidū, bet joprojām bija manāmas problēmas ar ripas izvadīšanu no zonas un tās kontroli. Trīspadsmitajā minūtē “Olimp” izmantoja vienu no šīm misēkļiem, kas ļāva uzbrucējam Renāram Undelim atklāt rīdziniekiem spēles rezultātu – 1:0.

“Zemgale/LLU” hokejisti nezaudēja pārliecību sevī un izmantoja savu ātrumu un pretinieka kļūdas, lai jau sešpadsmitā minūtē izlīdzinātu spēles rezultātu. “Olimp” spēlētāji veidojot uzbrukumu, kļūdās piespēlēs, kas jelgavniekiem ļāva izmantojot laukumu plašumu ar garām piespēlēm izveidot ātru pretuzbrukumu. Pēc Kristera Bormaņa #19 piespēles, gar kreisās malas bortu rīdzinieku aizsardzības zonā ieslidoja aizsargs Aleksejs Popovs #73. Pagriezienā viņš veica piespēli uz laukum vidu, kur ripu saņēma uzbrucējs Raivis Kurnigins #13 un tādā pašā pagriezienā ieraidīju ripu vārtos – 1:1. Kurniginam šie bija 65 vārti “Zemgale/LLU” sastāvā, spēlējot Latvijas hokeja deviņos regulāros čempionātos.

Spēles sākuma apjukuma dēļ, “Zemgale/LLU” vārtsargam Reinim Petkum #45 pirmajā trešdaļā nācās piedzīvot 22 metienus uz vārtiem, kad ir gana liels skaitlis, kamēr jelgavnieki uz Ervīna Muštukova vārtiem meta vien 10 reizes.

Otrā trešdaļa

Diezgan viegli bija paredzēt, ka HK “Olimp” spēlētāji otrā trešdaļā mēģinās salauzt jelgavniekus, izmantojot viņu apjukumu uz lielā laukuma un izmantojot vēl esošos fiziskos spēkus, kuri var aptrūkties trešā trešdaļā.

Jelgavnieki uzsāka trešdaļu ar labu ofensīvu uz pretinieku vārtiem, bet jau trešdaļas otrajā minūtē “Zemgale/LLU” uzbrucējs Aleksandrs Visockis nopelna noraidījumu, kuru savā labā izmanto “Olimp” Krievijas leģionārs ar KHL spēļu pieredzi Vitālijs Šulakovs (Vitaly Shulakov) – 2:1.

Trešdaļas turpinājumā “Zemgale/LLU” izdevās novērst rīdzinieku plānus par spēles gaitas laušanu uz fiziska spiediena pārsvara, izlīdzinot ripas kontroles attiecību starp abām komandām. Abām komandām bija vairākas iespējas mainīt spēles gaitu, kas padarīja spēli par krietni skatāmāku, izņemot brīžus, kad abu komandu spēlētāji laicīgi nenomainījās, pazeminot spēles tempu.

Trešdaļas trīspadsmitā minūtē jelgavnieku aizsargi veiksmīgi atbruņoja “Olimp” uzbrucējus, kam sekoja tāla aizsarga Danil Dolgushkin #14 piespēle uzbrucējam Gatim Spruktam #44, kurš dežurēja pie pretinieku aizsardzības zonas zilā līnijas. Sprukts izgāja viens pret vienu ar vārtsargu Ervīnu Muštokovu un ieraidīja ripu tālajā vārtu stūrī, panākot spēles rezultāta izlīdzinājumu – 2:2. Gatim Spruktam šie bija debijas vārti sezonā “Zemgale/LLU” sastāvā un debijas vārti “Arēnā Rīga”.

Pēdējā trešdaļas nogrieznī jelgavniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, bet diemžēl īsti nostāties zonā viņiem neizdevās, jo precīzi un aktīvi savus vārtus aizsargāja “Olimp” spēlētāji. Par spēku samēru izlīdzināšanos otrā trešdaļā liecināja arī uz vārtiem veikto metienu skaits. Jelgavnieki meta 17 reizes, bet rīdzinieki – 16.

Trešā trešdaļa

Trešā trešdaļā abām komandām nācās sākt cīņu no jauna, jo uzvarēt pamatlaikā gribēja abas. Spēles gaita ritēja bez pārliecinoša kādas komandas pārsvara. Abām bija iespēja pa vienai reizei spēlēt vairākumā, ka arī bija iespējas gūt vārtus, kuras gan netika izmantotas. Abas komanda izdarīja vienādu metienu uz vārtu skaitu – 13.

Papildlaiks

“Olimp” spēlētāji pārņēma ripas kontroli un neatlaida to līdz brīdim, kad otrajā papildlaika minūtē vārtus neguva Aleksandrs Jerofejevs – 3:2 PL. “Zemgale/LLU” spēlētāji neveiksmīgi nomainījās, kas noveda pie precīza pretinieka aizsarga metiena. Šoreiz pieredze uzvarēja jaunību, kas sagādāja nepatīkamu sarūgtinājumu jelgavnieku spēlētājus, kuri cerēja savu debiju “Arēna Rīga” noslēgt ar uzvaru. Par labāko spēlētāju “Zemgale/LLU” sastāvā tika atzīts vārtsargs Reinis Petkus #45, kurš pēc spēļu pauzes parādīja labu sniegumu. No jauniem hokejistiem uz lielā ledus laukuma labāk pierada uzbrucējs Gatis Sprukts #44, kurš gan guva vārtus, gan veidoja vairākus bīstamus uzbrukumus.

Nākamā spēle

Nākamo spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs ceturtdien 10. oktobrī, kad dosies izbraukumā uz hokeja halli “Rīga”, kur tiksies ar Latvijas U18 izlases pamatsastāvu – HS “Rīga”. Jaunie hokejisti čempionātā aizvadījuši vien piecas spēles, kurās piedzīvoja četrus zaudējumus un ar diviem punktiem ieņem priekšpēdējo vietu čempionāta turnīra tabulā. “Zemgale/LLU” ar HS “Rīga” jau tikās septembra vidū Jelgavā, kur izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:1 (1:0; 1:0; 2:1). Iespējams uz papīra jelgavnieki ir spēcīgāki par pretiniekiem, bet no HS “Rīga” vienmēr var gaidīt pārsteigumus, jo vienīgo šīs sezonas uzvaru viņi guva pret Latvijas čempioniem – HK “Mogo”.

Pievienots 07/10/2019