Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo smagu sagrāvi pret HK "Mogo"

Attēla autors: No LLU arhīva

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo smagu sagrāvi Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē pret HK "Mogo" ar rezultātu 1:7 (0:3; 1:2; 0:2). Vienīgos vārtus jelgavnieku rindās otrā trešdaļā guva čehu aizsargs Sebastian Janda #69.

HK “Zemgale/LLU” sastāvā netika iekļauti uzbrucēji Juliāns Misjus #8 un Valentīns Feoktistovs, bet spēlē atgriezās Rustams Begovs #7, kurš uzņēmās komandas kapteiņa lomu. Pirmo reizi šajā sezonā viņam asistēja čehu aizsargs Sebastjan Janda #69. Aizsargu līnija iztika bez Denisa Berdņika #91, ka arī bez Arnolda Lapaiņa #9 un Eduarda Fjodorova #25, kuri cīnās Jaunatnes attīstības hokeja līgas vienība “Zemgale Juniors”.

HK “Mogo” aizsardzības līnija iztika bez aizsargiem Agra Saviela, Kaspara Aleksa Krustiņa un Jāņa Bullīša. Rīdzinieku uzbrūkošā līnijas iztika bez uzbrucēja Vladimira Mamonova. Kopumā HK “Mogo” sastāvā ir pieci bijušie HK “Zemgale/LLU” spēlētāji – aizsargi Andrejs Kostjuks (JLSS audzēknis), Jānis Bullītis, uzbrucēji Gatis Gricinskis, Juris Ziemiņš un Artūrs Homjakovs, kurš pie rīdziniekiem pārgāja pēc pagājušās sezonas beigām.

Abas komandas spēli uzsāka agresīva un ātra hokeja manierē, veidojot uzbrukumus uz abām pusēm. HK “Mogo” tomēr vairāk spēja kontrolēt ripu un bīstami mest uz vārtsarga Reiņa Petkus #45 vārtiem. Spēles astotā minūtē HK “Zemgale/LLU” vārtos ripu ieraidīja Rūdolfs Maslovskis, bet pēc 25 sekundēm vārtu guvumu panāca Andris Siksnis, izvirzot rīdziniekus vadībā ar rezultātu – 0:2.

HK “Zemgale/LLU” galvenais treneris Valērijs Kuļibaba nekavējoties pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, lai pamodinātu spēlētājus un apturētu viesu ofensīvu. Jelgavnieki arī nomainīja vārtsargu Reini Petkus pret Rihardu Cimermani #1.

Diemžēl šī pauze kardināli nemainīja spēles ritējumu un pie tam vienpadsmitajā minūtē HK “Mogo” uzbrucējs Andris Siksnis raidīja ripu vārtu virzienā, tā trāpīja jelgavnieku aizsarga nūjā, mainīja virzienu un ielidoja vārtos – 0:3. Diezgan pārsteidzoši, bet šosezon šis jau ir trešais vārtu zaudējums, kad ripa ielido vārtos no HK “Zemgale/LLU” nūjas, pierādot, ka hokeja spēle vienmēr var attīstīties pārsteidzošā veidā.

Otro trešdaļu HK “Zemgale/LLU” uzsāka mazākumā un viesu uzbrucējam Jurim Ziemiņam bija nepieciešamas vien 20 sekundes, lai gūtu ceturtos vārtus – 0:4. Trīs minūtes vēlāk viņš atkārtoja savu panākumu, gūstot jau graujošo rezultātu – 0:5.

Neskatoties uz nepatīkamu rezultātu, jelgavnieki pārņēma kontroli par spēli veidojot bīstamus uzbrukumus uz pretinieku vārtiem. Palīgā nāca arī divi HK “Mogo” noraidījumi. Diemžēl neskatoties uz visām izveidotām situācijām HK “Zemgale/LLU” spēlētāji asākos brīžos vai nu nemeta uz vārtiem, vai meta garām, vai arī rīdziniekus glāba viņu vārtsargs.

Vienīgos vārtus spēlē jelgavnieku labā trešdaļas trīspadsmitā minūtē guva aizsargs Sebastian Janda #69, bet pie rezultativitātes punktiem tika Ričards Bernhards #15 un Rustams Begovs

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” turpināja atgūt zaudēto, kontrolējot spēles gaitu un veidojot bīstamas situācijas pie Renāra Kazanova sargātiem vārtiem, bet nekas no tā nenesa gaidīto rezultātu.

Savukārt HK “Mogo” arī trešā trešdaļā gūt divus vārtus. Trešdaļas septītā minūtē vārtu ripos ieraidīja Edgars Kurmis, bet sešpadsmitajā – Kārlis Gustavs Logins – 1:7.

HK “Zemgale/LLU” piedzīvoja savu trešo vēsturisko zaudējumu HK “Mogo” ar sešu vārtu starpību, bet lielākas rezultāta starpības komandu savstarpējās spēlēs nav bijušas.

 “Kārtīgi jāsagatavojas, domāju mums obligāti jāsavācas mūsu aizsardzības zonā, jāpaskatās video. Nedrīkst tā turpināt, mēs jau pirms tam HS “Rīga” četrus vārtus ielaidām. Iemest mēs varam, bet viss sākas ar aizsardzību, manuprāt. Mums to aizsardzību ir jāsaved kārtībā un tad jau viss būs kārtībā,” – pēcspēles intervijā televīzijas kanālam “Sportacentrs.com” atzīmēja uzbrucējs Gatis Sprukts #44.

Nākamo spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs Jelgavas ledus hallē 2019. gada 19. oktobrī plkst.16:00, pirmo reizi tiekoties ar jaunizveidoto hokeja komandu “Dinaburga” no Daugavpils. Viesu komandu vada galvenais treneris Atvars Tribuncovs, kurš pusi no 2015./2016. gada sezonas aizvadījis aizsarga pozīcijā HK “Zemgale/LLU” sastāvā.

2016. gadā Tribuncovs pievērsās trenera karjerai darbojoties trenera palīga amatā Pasaules Studentu ziemas Universiādē, kurā startēja Latvijas studentu hokeja izlase. 2018. gadā viņš pārgāja strādāt par trenera palīgu pie Leonīda Tambijeva (bijušais Latvijas izlases spēlētājs) uz Krievijas Augstākās hokeja līgas komandu Karaghandi "Saryarka" (Kazahstāna) un sezonas noslēguma izcīnīja čempionāta zelta medaļas.

Pievienots 12/10/2019