Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" uzvar HK "Liepāja"

Attēla autors: No LLU arhīva

Atgriežoties HK “Zemgale/LLU” sastāvā vienam no līderiem – uzbrucējam Juliānam Misjusam un papildinot sastāvu ar jaunu Krievijas leģionāru Jegoru Kurbatovu, jelgavniekiem Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta izdodas pieveikt turnīra otrā vietā esošo HK “Liepāja” ar rezultātu – 2:3 (1:1; 1:1; 0:1).

HK “Zemgale/LLU” uzbrucēju sastāvu papildināja ar jaunu Krievijas leģionāru Jegoru Kurbatovu (Egor Kurbatov), ka arī sastāvā atgriezās viens no komandas līderiem Juliāns Misjus. Jelgavnieki šoreiz iztika bez uzbrucēja Aleksandra Novikova, bet HK “Liepāja” spēlēja bez sava līdera – Bruno Zabja.

Spēli aktīvāk uzsāka HK “Liepāja” spēlētāji, bet nedaudz vēlāk jelgavnieki spēja izlīdzināt spēles kontroles balansu. Neskatoties uz to, ka HK “Zemgale/LLU” it kā vairāk apdraudēja pretinieku vārtus, pirmie spēles rezultātu atklāja laukuma saimnieki ar Klāva Plānica gūtiem vārtiem – 1:0. Četras minūtes vēlāk, pēc hokeja noilgojies, jelgavnieku uzbrucējs Juliāns Misjus ar precīzu tālmetienu, asistējot Danilam Dolguškinam (Danil Dolgushkin) un Aleksandram Kovirinam (Alexander Kovyrin), izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.

Otro trešdaļu perfekti uzsāka HK “Zemgale/LLU” spēlētāji. Ātras un precīzas piespēles ļāva pretinieku zonā ierauties čehu leģionāram Sebastjanam Jandam (Sebastian Janda), bet Krievijas leģionāram Aleksandram Pavļenko (Alexander Pavlenko) izvirzīt jelgavniekus vadībā ar rezultātu – 1:2. Rezultativitātes punktu šajā vārtu guvumā nopelnīja arī Rustams Begovs. Diemžēl trešdaļas vidū HK “Liepāja” spēja izmantot savu vairākumu un aizsarga Reiņa Demitera spēcīgo metienu izlīdzināt rezultātu – 2:2. Vārtsargs Rihards Cimermanis redzēja metienu un gandrīz notvēra ripu, bet tās lidojums bija tik spēcīgs, ka tā no cimda izslīdēja un lēnām ieslīdēja vārtos. Jelgavniekiem gan pirmajā, gan otrajā trešdaļā neizdevās izmantot vairākumus, kaut bīstamas situācijas pie liepājniekiem bija.

Trešā trešdaļa norisinājās diezgan nevienmērīgi. Uzbruka abas komandas, bet bez izteikta pārsvara kādai no tām. Trešdaļas vidū HK “Zemgale/LLU” izmantoja minstināšanos ledus saimnieku aizsardzības zonā un aizsargs Danils Dolguškins (Danil Dolgushkin) ar tālu metienu spēja pārsteigt liepājnieku vārtsargu Māri Jučeru, gūstot uzvaras vārtus – 2:3. Rezultatīvās piespēles pie šiem vārtiem izdarīja Danils Kuļikovs (Daniil Kulikov) un Gatis Sprukts.

Nākamo spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs 20. novembrī, dodoties tālā izbraukumā uz Daugavpili, kur tiksies ar HK “Dinaburga”. Pirmajā spēlē savās mājās jelgavnieki pārspēja daugavpiliešus ar rezultātu 5:1, bet no tā laika viņi papildinājuši savu sastāvu ar diviem jauniem spēlētājiem – Aleksis Ostaņkovičs (HS Rīga 2005 (U17); HS Rīga 2003 (JAHL)) un Kirilu Jelaginu (Kirill Yelagin - Novopolockas "Khimik” (Baltkrievijas ekstralīga).

Tuvākā HK “Zemgale/LLU” mājas spēle tiks aizvadīta 23. novembrī, kad Jelgavas ledus hallē viesosies HK “Prizma/IHS”, kurā nemaz nav gatava padoties un cer uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu kārtā. 

Pievienots 15/11/2019